Πολιτική|06.11.2023 17:57

Συνάντηση Ανδρουλάκη - Κασσελάκη στη Βουλή: Τι συζήτησαν για Τέμπη, υποκλοπές και οικονομία

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο του στη Βουλή με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη κατόπιν αιτήματος του.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για την οικονομία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή,  τα ζητήματα του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης των ανεξάρτητων αρχών  και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να πέσει άπλετο φως τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών.

Ο διάλογος Κασσελάκη - Ανδρουλάκη

«Το φως θα νικήσει την αλαζονεία του 41%». Αυτό τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της δήλωσής του μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Το πιο προοδευτικό πράγμα είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να θυμίζει ότι «από πέρυσι όταν ξεκίνησε η περιπέτεια προσπαθήσαμε να το αναδείξουμε με θεσμικό τρόπο».

«Εμείς προσπαθήσαμε και με προσωπικό τρόπο να το αναδείξουμε. Είναι ένας πυλώνας πολύ κρίσιμος για την εύρυθμη λειτουργία. Ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο που από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Ράμμο», συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ από τη Διάσκεψη των Προέδρων αναρωτήθηκε πως «εγκρίθηκαν με πλειοψηφία κάτω των 3/5» ενώ δεν έγινε καμία προσπάθεια για συνεννόηση.

Ο σύντομος διάλογος

  • Σ. Κασσελάκης: Γεια σου Νίκο
  • ΝΑνδρουλάκης: Καλώς όρισες
  • Σ. Κασσελάκης: Τι γίνεται. Πάλι σε καναπέ κάθομαι
  • Ν. Ανδρουλάκης: Χαίρομαι πάρα πολύ για την συνάντηση. Έχουμε χρέος να συζητάμε τα μεγάλα θέματα αλλά και τα εθνικά θέματα είμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας.
  • Σ. Κασσελάκης: Υπηρετούμε τον κόσμο. Ο κόσμος θέλει λύσεις και από την πλευρά μας οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές. Πρέπει να λάμψει η αλήθεια στο ζήτημα των υποκλοπών.
  • Ν. Ανδρουλάκης: Εμείς προσπαθήσαμε και με προσωπικό τρόπο να το αναδείξουμε. Είναι ένας πυλώνας πολύ κρίσιμος για την εύρυθμη λειτουργία. Ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο που από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε προσωπικά στον Χ. Ράμμο. Θεσμική μας στάση να μην υπάρξει συγκάλυψη.
  • Σ. Κασσελάκης: Πως είναι δυνατόν να γίνεται αυτό με τα 3/5 στη Διάσκεψη και να μην προσπαθούν να υπάρχει συνεννόηση. Λες και υπάρχει 0,2 άνθρωπος
  • Ν. Ανδρουλάκης: Θα πάρουμε πρωτοβουλίες διότι δεν συμπληρώθηκαν τα 3/5.
ειδήσεις τώραΒουλήΣτέφανος ΚασσελάκηςΝίκος Ανδρουλάκης