Πολιτική|07.11.2023 13:20

Μαρινάκης: Πόσο αυξάνεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα - Αναλυτικά τα κριτήρια - 692 οι κωδικοί στο πρόγραμμα «Μόνιμη μείωση τιμής»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση της αύξησης 8% του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» από τους Υπουργούς Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Υφυπουργό Αθανάσιο Πετραλιά, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τα ποσά  αναδιαμορφώνονται με την αύξηση του 8%, και για τις αιτήσεις εκείνες που θα εγκριθούν από 1.12.2023 ανέρχονται 

  • σε 216 ευρώ αντί 200 ευρώ τον μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 
  • 108 ευρώ αντί 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος 
  • 54 ευρώ αντί 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος

Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 972 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Την ίδια ώρα, σε 692 έχουν ανέλθει οι κωδικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Μόνιμη μείωση τιμής», του Υπουργείου Ανάπτυξης. «Οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης συνεχίζονται με στοχευμένες κινήσεις του Υπουργείου, εντατικούς ελέγχους από τα κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ, οι οποίοι προχωρούν με αμείωτο ρυθμό, καθώς και τις κινήσεις της Κυβέρνησης που στοχεύουν στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από λίγο υπεγράφη, παρουσία του Πρωθυπουργού, η δανειακή συμφωνία της ΕΤΕπ με τον ΔΕΔΔΗΕ για το έργο των «έξυπνων» μετρητών το οποίο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος διαχείρισης μετρήσεων, μειώνοντας το κόστος για τον τελικό καταναλωτή και συμβάλλοντας στον ψηφιακό και επιχειρησιακό μετασχηματισμό του ΔΕΔΔΗΕ.

  • Αύριο, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στα εγκαίνια της Νέας Κεντρικής Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, 
  • Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα παρευρεθεί στη Διεθνή Διάσκεψη για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.
  • Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου. 

Στις εργασίες του Ανωτάτου Συμβουλίου θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, κ. Νίκος Δένδιας, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, κ. Γιάννης Οικονόμου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, κ. Βασίλης Κικίλιας, κ. Λίνα Μενδώνη και κ. Χρήστος Στυλιανίδης. 

Παύλος ΜαρινάκηςΝέα Δημοκρατίαελάχιστο εγγυημένο εισόδημαειδήσεις τώρα