Πολιτική|07.11.2023 14:46

Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο για τον ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια να «παγώσουν» οι διαγραφές ενόψει της δύσκολης συνεδρίασης της ΚΕ

Newsroom

Λίγες ημέρες απέμειναν για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και όλα φαίνεται να είναι στο αέρα με το πολιτικό διαζύγιο να φαίνεται πολύ πιθανό, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να εξαπολύει σφοδρή επίθεση και κατά του Στέφανου Κασσελάκη χθες στην εκδήλωση της Εποχής, κάνοντας λόγο για «τοξικό κλίμα» και «αρχηγισμό» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο - Προσπάθεια να παγώσουν οι διαγραφές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή για την τηλεόραση του OPEN «προϊδεάζουν τα στελέχη της ''Ομπρέλας'' για ένα πολιτικό διαζύγιο. Φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό οι αποφάσεις έχουν ληφθεί, ενώ από τις τοποθετήσεις μελών, οι περισσότερες ήταν προς την κατεύθυνση της αποχώρησης. Κομβικό σημείο, ρόλο καταλύτη θα έχει το τι θα γίνει με τις διαγραφές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία 24ωρα καταβάλλεται μια προσπάθεια να παγώσει αυτή η διαδικασία, να αναβληθεί χρονικά, να πάει παρακάτω ώστε να ολοκληρώσει το έργο της η επιτροπή δεοντολογίας και να μην απασχολήσει την κεντρική Επιτροπή. Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι παρά πολύ εύκολο, αποτελούν πλέον γόρδιο δεσμό, το ακούσαμε ξανά χθες τον κ. Τσακαλώτο να το θέτει. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι δύσκολο να πάρει η ηγεσία πίσω τις διαγραφές έτσι όπως απαιτούν στην εσωκομματική αντιπολίτευση. Και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μια πολύ δύσκολη και συγκρουσιακή συνεδρίαση της ΚΕ όπου όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και αυτό της αποχώρησης είναι πιθανά και μάλιστα με μεγάλες πιθανότητες».

Στις Βρυξέλλες ο Κασσελάκης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί εντωμεταξύ στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Κασσελάκης μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με την Ευρωομάδα του κόμματος στις 19:00 (τοπική ώρα).

Αύριο, Τετάρτη, θα έχει σειρά συναντήσεων με τον Επίτροπο Οικονομίας και πρώην πρωθυπουργό Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισπανίας, Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ, τον πρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Φιλίπ Λάμπερτς, τους συμπροέδρους της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Μάρτιν Σίρντεβαν και Μάνον Άουμπρι και ευρωβουλευτές της Ομάδας

Στέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραδιαγραφέςΕυκλείδης ΤσακαλώτοςΣΥΡΙΖΑ