Πολιτική|09.11.2023 15:27

Κύκλοι Δούκα: Πρέπει να προχωρήσει το μετρό αλλά και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για τα δέντρα

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Και με το Μετρό και με πράσινο, παντού», αναφέρουν κύκλοι του νέου Δημάρχου της Αθήνας Χάρη Δούκα και μάλιστα πλέον καθίσταται σαφές ότι ο κ. Δούκας τάσσεται υπέρ της άποψης πως το μετρό θα πρέπει να προχωρήσει και η αποκατάσταση των δέντρων να τηρηθεί. Όχι όμως να σταματήσουν οι εργασίες…

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πηγές του νέου Δημάρχου: «Και με το Μετρό και με το πράσινο, παντού. Επειδή ορισμένοι καλόπιστα και άλλοι κακόβουλα συνεχίζουν να παρερμηνεύουν τη θέση μας, την επαναλαμβάνουμε για ακόμα μία φορά. Διακηρύξαμε ως βασική προγραμματική μας δέσμευση την Πράσινη Αθήνα. Για εμάς δίλημμα δεν υπάρχει: Και με το μετρό και με το πράσινο. Το μετρό πρέπει να προχωρήσει και οι δεσμεύσεις για την αποκατάσταση των δέντρων και του πρασίνου πρέπει να τηρηθούν μέχρι κεραίας. Παντού και σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις. Καθήκον μας είναι, από 1-1-2024 να παρακολουθούμε και να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται, για να γίνει ο στόχος μας πράξη. Απαρέγκλιτα».

Θυμίζουμε ότι ο «Μυστήριος» έγραφε υπό τον τίτλο, «Ο Ανδρουλάκης δεν ενθουσιάζεται με τους χειρισμούς Δούκα στα Εξάρχεια»:

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας ήταν ένας από τους πρώτους που αντέδρασε στο κόψιμο δέντρων στα Εξάρχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του βουλευτή του κόμματος, Νάσου Ηλιόπουλου που βρέθηκε στο σημείο, εξέφρασε την αντίθεσή του. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, επισήμως επέλεξε να αφήσει το θέμα να… περάσει ενώ, μέχρι χθες στην κόντρα που άνοιξε ο κ. Δούκας με τον Άδωνι Γεωργιάδη η Χαριλάου Τρικούπη δεν πήρε… θέση. Κι όλα αυτά τη στιγμή που την επόμενη Πέμπτη ο Χ. Δούκας θα περάσει την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου. Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι έχει προηγηθεί από καιρό «μυστική» συνάντηση με τον Ν. Ανδρουλάκη (στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη), με τους δύο να τα λένε δίχως την παρουσία τρίτων… Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Ανδρουλάκης δεν ενθουσιάζεται με τους χειρισμούς Δούκα στο συγκεκριμένο θέμα.

μετρόΧάρης ΔούκαςΠΑΣΟΚδέντραειδήσεις τώρα