Πολιτική|11.11.2023 15:23

ΣΥΡΙΖΑ: Κατά δημοψηφίσματος και ενωτικός ο Βασιλειάδης - Στο βήμα η Αχτσιόγλου

Σπύρος Ραπανάκης

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την… επεισοδιακή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Ο κ. Κασσελάκης ουσιαστικά έδωσε διορία στην Επιτροπή Δεοντολογίας να αποφασίσει μέχρι την Παρασκευή για την διαγραφή στελεχών του κόμματος, διαφορετικά θα κληθεί να το κάνει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ με δημοψήφισμα, όπως προβλέπει το καταστατικό.

Στην Κεντρική Επιτροπή μίλησαν οι γραμματείς του κόμματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά πήραν τον λόγο οι λεγόμενοι «αντιπολιτευτικοί». Πρώτη μίλησε η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία ζήτησε να καταψηφιστεί τώρα η πρόταση για δημοψήφισμα και να αποσυρθεί, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας σε έντονο ύφος έθεσε θέμα διαδικασίας και μίλησε για παράκαμψη της  επιτροπής δεοντολογίας και της Κεντρική Επιτροπής.

Από την πλευρά του ο κ. Ρήγας ζήτησε εν μέσω έντονων αντιδράσεων να γίνει στο τέλος η σχετική ψηφοφορία.

Υπέρ δημοψηφίσματος αλλά… ενωτικός ο Βασιλειάδης

Πάντως , ο γραμματέας το κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης τάχθηκε κατά του δημοψηφίσματος, ωστόσο ο λόγος του ήταν ενωτικός. «Να αναθεωρήσουν την απόφαση τους οι σύντροφοι που θέλουν να αποχωρήσουν», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων.

Σε κάθε περίπτωση όλα παραμένουν ανοιχτά γύρω από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Έφη ΑχτσιόγλουΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑ