Πολιτική|14.11.2023 07:48

Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Τι συζητήθηκε σε διευρυμένη συνάντηση στο Μαξίμου

Newsroom

Το περιεχόμενο της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030-την οποία και επεξεργάζεται η Προεδρία της Κυβέρνησης - βρέθηκε στο επίκεντρο διευρυμένης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Τη συνάντηση διοργάνωσαν ο αρμόδιος για τον Συντονιστικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και συμμετείχαν ο πρόεδρος της τριτοβάθμιας Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, Κωνσταντίνος Στεφανίδης, καθώς και εκπρόσωποι συνολικά 31 δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών Ατόμων με Αναπηρία.

Αυτό που τονίζεται από την κυβέρνηση είναι πως η Εθνική Στρατηγική αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση των πολιτικών για τα ΑμεΑ. Παράλληλα ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα του αναπηρικού κινήματος προς την πολιτεία.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας Σ. Παπασταύρου «κυβέρνηση και αναπηρικό κίνημα συμπορευόμαστε, σχεδιάζοντας ένα “καλύτερο σήμερα με όλους, για όλους”. Ο στόχος μας είναι αδιαπραγμάτευτος. Να άρουμε κάθε αποκλεισμό. Φυσικό, ψηφιακό, κοινωνικό, κάθε εμπόδιο στην ορατότητα και τη συμπερίληψη».

Από την πλευρά της η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη σημείωσε ότι «σήμερα είναι η απαρχή πολλών και ουσιαστικών συζητήσεων, στο πλαίσιο της πολιτικής μας για τα δικαιώματα των ατόμων με Αναπηρία, που έχει ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης, σε συνεργασία πάντοτε με την ΕΣΑμεΑ»

άτομα με αναπηρίαειδήσεις τώραΑμεΑκυβέρνηση