Πολιτική|14.11.2023 10:19

Γεραπετρίτης για άδειες εξαγωγών Predator: Η υπόθεση είναι στο στάδιο άσκησης πειθαρχικών διώξεων

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στο στάδιο της άσκησης πειθαρχικής δίωξης βρίσκεται η υπόθεση για την εξαγωγή του Predator από την Intellexa και τη σχετιζόμενη με αυτή εταιρεία Krikel, σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ για τις διαδικασίες αδειοδότησης εξαγωγών προϊόντων διττής χρήσεως από τη Β6 Διεύθυνση, η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο άσκησης πειθαρχικών διώξεων. Όπως δε έχει ειδικότερα κριθεί, η απόλυτη μυστικότητα της ΕΔΕ του άρθρου 127 παρ. 5 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007) δεν αίρεται με την υποβολή αιτιολογημένης έκθεσης από τον διενεργήσαντα αυτήν, αντιθέτως διατηρείται μέχρι την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του υπαλλήλου για τον οποίο προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες, βάσει των διαπιστώσεων της ΕΔΕ και μέχρι τη θέση της υπόθεσης στο αρχείο».

Θυμίζουμε ότι την ερώτηση προς τον κ. Γεραπετρίτη είχαν απευθύνει 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της οποίας ζητούσαν να μάθουν πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με το πως δόθηκαν οι άδειες εξαγωγών του Predator στην Intellexa και στη σχετιζόμενη με αυτή εταιρεία Krikel.

ειδήσεις τώραΓιώργος ΓεραπετρίτηςPredatorΒουλή