Πολιτική|14.11.2023 21:00

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια θα είναι η απάντηση των 6+6 στο άνοιγμα Κασσελάκη - Δεν θα δώσει το παρών στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου η Έφη Αχτσιόγλου

Newsroom

Την ίδια στιγμή που τα σημάδια για την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο, που είχε σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Πέτης Πέρκα και στελεχών της «Ομπρέλας», άνοιγμα στην ομάδα των 6+6 επιχείρησε να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε, λέγοντας ότι «θα είναι τιμή μου να συνεργαστούμε. Για ακόμα μια φορά τείνω χείρα φιλίας. Το έχει ανάγκη ο κόσμος».

Η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου δε σχολίασε την κίνηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται πως ακόμα σταθμίζει τα δεδομένα για να αποφασίσει, αν τελικά, οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί της επιτρέπουν να δώσει τη μάχη εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως μετέδωσε το OPEN και ο Χρήστος Τσιγουρής, το άνοιγμα του κ. Κασσελάκη έρχεται έξι μέρες πριν από την πανελλαδική συνδιάσκεψη των 6+6 στην οποία θα αποφασίσουν τα επόμενα τους βήματα.

Πάντως, η Έφη Αχτσιόγλου δε θα δώσει το παρών στη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ που είναι προγραμματισμένη για αύριο, με την ίδια να επικαλείται ανελαστικές υποχρεώσεις.

Το εκτελεστικό γραφείο είναι το όργανο που συγκάλεσε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την επιστροφή τους από τις ΗΠΑ και τις ανακοινώσεις που είχε κάνει για διαγραφή των Στέφανου Τζουμάκα, Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα. 

Κασσελάκης: «Χείρα φιλίας» το τηλεφώνημα στην Αχτσιόγλου το βράδυ του Σαββάτου

Την άποψη ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και να ανέλθει στην κυβέρνηση επαναλαμβάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι αυτό χρειάζεται χρόνο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την διάσπαση στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του Σαββατοκύριακου, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκα, επικαλούμενος το καταστατικό του κόμματος και εξήγησε για ποιο λόγο πήρε τηλ. την Έφη Αχτσιόγλου, το βράδυ του Σαββάτου (ισχυρισμό που η κ. Αχτσιόγλου διαψεύδει).

«Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που αυτοαποκαλείται αριστερός αντιδρά στην άμεση δημοκρατία», είπε ο Κασσελάκης στο Mega και σημείωσε για τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα ότι, «κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει; Το καταστατικό λέει ότι πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους. Προφανώς, το καταστατικό ισχύει μόνο όταν βολεύει τον καθένα».

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι, «χάθηκαν 600.000 ψήφοι στην αποχή και αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι» και συμπλήρωσε πως, «εγώ θέλω μια κυβερνητική σύγχρονη αριστερά». Ωστόσο, συμπλήρωσε σχετικά με τις εξαγγελίες του ότι θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «υπάρχει ανάγκη από τον λαό να μιλάμε με απλά λόγια και να δίνουμε λύσεις. Το κόμμα μας με κοινωνικά ερείσματα θα γίνει κυβέρνηση. Δε γίνεται ένα άτομο σε δυο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Θέλει υπομονή γιατί γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος».

Για τον χαρακτήρα του κόμματος τόνισε πως, «βεβαίως και είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας. Θέλουμε στιβαρή άμυνα. Να μην αποστρατιωτικοποιούνται τα νησιά μας» και συμπλήρωσε ότι, το πρόβλημα με τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι ότι δεν έχει ενσυναίσθηση και πως αν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός θα του είχε ζητήσει να παραιτηθεί. Τέλος, σχολίασε το τηλεφώνημα που ισχυρίζεται ότι έκανε, το βράδυ του Σαββάτου, στην Έφη Αχτσιόγλου (σ.σ. η ίδια η κ. Αχτσιόγλου το διαψεύδει) εξηγώντας ότι το έκανε για να τείνει χείρα φιλίας.

Έφη ΑχτσιόγλουΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης