Πολιτική|15.11.2023 13:47

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Το ΚΚΕ θα κάνει, όμως, ό,τι μπορεί, θα αξιοποιήσει κι αυτή την Επιτροπή, όπως και όποια άλλη συγκροτηθεί». Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ Θα υπερψηφίσει και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και όποια άλλη αντίστοιχη πρόταση κατατεθεί. «Το ίδιο θεωρούμε ότι πρέπει να κάνουν και όλοι οι βουλευτές, του ΠΑΣΟΚ απ' ό,τι φαίνεται, γιατί οι υπόλοιπες ΚΟ έχουν δηλώσει ότι θα την υπερψηφίσουν, και να αφήσουν πίσω τα μικροκομματικά παιχνίδια που τους βάζουν να παίζουν οι ηγεσίες των κομμάτων τους και να υπερψηφίσουν σήμερα την πρόταση του ΚΚΕ, όπως το ΚΚΕ θα υπερψηφίσει τη δική τους», προσέθεσε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε αναφερόμενος στην υπόθεση του σιδηροδρόμου ότι βήμα το βήμα, μεθοδικά, η κάθε κυβέρνηση έπιανε το νήμα από εκεί που το άφηνε η προηγούμενη. «Έτσι προχώρησε ο τεμαχισμός του ΟΣΕ, η ιδιωτικοποίηση του πιο κερδοφόρου κομματιού, δηλαδή του μεταφορικού έργου, ενώ συνεχιζόταν η υποχρηματοδότηση και η ακραία υποστελέχωση του κομματιού που έμεινε στο δημόσιο και είχε -εκτός των άλλων- την ευθύνη για τις υποδομές».

Σήμερα, είπε ο κ. Κουτσούμπας, όλα τα κόμματα εδώ μέσα πρέπει να πάρουν σαφή θέση απέναντι στην πρόταση του ΚΚΕ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, χωρίς υπεκφυγές και χωρίς δικαιολογίες. Γιατί η πρόταση του ΚΚΕ, όπως γνωρίζετε, έχει τη δυνατότητα να εξετάσει κάθε πτυχή του ζητήματος με το οποίο θα καταπιαστεί. « Όπως επίσης γνωρίζετε στην Επιτροπή εξετάζονται και μπορεί να προκύψουν και όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες πολιτικών, αλλά και μη πολιτικών προσώπων. Η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι γνωστό, πως μέσω του εκπροσώπου της, δήλωσε ότι θα την ψηφίσει μεν, ξεκαθαρίζοντας δε ότι διαφωνεί με το ίδιο το περιεχόμενο της πρότασης, υπονομεύοντάς την εξαρχής», τόνισε.

Δημήτρης ΚουτσούμπαςΤέμπηΒουλήΚΚΕ