Πολιτική|15.11.2023 14:11

Φάμελλος για Τέμπη: Σοβαρές ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας - Η έρευνα να φτάσει όσο ψηλά και αν πρέπει

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Το έγκλημα των Τεμπών έχει συνδεθεί με σοβαρές ευθύνες της πολιτείας και της πολιτικής ηγεσίας. Έχουμε ευθύνη να μην αφήσουμε κανένα αναπάντητο ερώτημα», είπε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑΣωκράτης Φάμελλος μιλώντας στη Βουλή. Στόχος όπως είπε του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι μόνο να μην ξανασυμβεί  τέτοιο δυστύχημα, αλλά και για να αποδοθούν οι ευθύνες. «Οι συγγενείς ζητούν σήμερα με έγγραφό τους, και έχουν δίκιο, δικαιοσύνη και τιμωρία», υπογράμμισε με νόημα.

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, θα πρέπει το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του να δεσμευτεί  ότι δεν θα μείνει τίποτα κρυφό. «Και η έρευνα πρέπει να ολοκληρωθεί όσο ψηλά και αν πρέπει να φτάσει. Και το πολιτικό σύστημα πρέπει να διεκδικήσει πολιτικές συμφωνίες ώστε να υπερασπιστεί την αξιοπιστία του. Να μην υποκλιθεί σε κομματικές προτεραιότητεςελιγμούςμεθοδεύσεις και να μην επιτρέψει καμία αμνήστευση και καμία απαλλαγή από ευθύνες πολιτικών προσώπων που μπορεί να στηριχτεί σε νομοτεχνικές παγίδες και σε κομματικές πλειοψηφίες», σημείωσε. 

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενος προς τη ΝΔ, επισήμανε ότι κάθε προσπάθεια απόκρυψης και συγκάλυψης της αλήθειας για την τραγωδία των Τεμπών αποτελεί ασέβεια προς τους νεκρούς. «Η επιλογή όλων μας τώρα δεν μπορεί παρά να είναι μία: Όλα στο φως!  Και αναφερόμαστε εκ των προτέρων  στους κινδύνους απόκρυψης της αλήθειας  γιατί στην περίπτωση της τραγωδίας, του εγκλήματος των Τεμπών  γίναμε όλοι και όλες μάρτυρες μία χονδροειδούς και μεθοδευμένης επιχείρησης απόκρυψης της αλήθειας. Επικοινωνιακά τεχνάσματα,  χονδροειδείς συμψηφισμοί και  δικαιολογίες,  προκάλεσαν και προκαλούν σοβαρές ανησυχίες και αλγεινή εντύπωση. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την προσπάθεια του Μητσοτάκη να προδικάσει ότι η τραγωδία οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος», αφήνοντας να εννοηθεί πως όλα οφείλονται στο λάθος του σταθμάρχη. Κάτι που μάζεψε 5 μέρες μετά υπό την πίεση της κατακραυγής, όταν και τόλμησε να ψελλίσει μία συγνώμη», είπε.

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΣωκράτης ΦάμελλοςΤέμπη