Πολιτική|05.11.2018 21:12

Κρέτσος: Η ΕΡΤ σάκος του μποξ για τη Νέα Δημοκρατία

Newsroom

Ο Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN με την Έλλη Στάη εξέφρασε την άποψη ότι η ΕΡΤ είναι ο "σάκος του μποξ" για την Νέα Δημοκρατία.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αναφέρθηκε στις πρόσφατες παραιτήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΡΤ αλλά και στις επικρίσεις που δέχεται ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας ακόμη κι από τα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τον Νίκο Φίλη.

"Το πρόβλημα ήταν η δημόσια εικόνα της ΕΡΤ γι' αυτό ζήτησα τις παραιτήσεις των αρμόδιων στελεχών. Εγω θεωρώ πως με όρους τηλεθέασης, περιεχομένου, ενημέρωσης κι ανοίγματος στην κοινωνία, η ΕΡΤ πάει πολύ καλά. Φυσικά, πολλά στην ΕΡΤ επιδέχονται βελτίωσης. Ωστόσο, η ΕΡΤ έχει καταντήσει ο σάκος του μποξ για την ΝΔ", σημείωσε ο Λευτέρης Κρέτσος.

Αναφορικά με την άποψη του πρώην υπουργού Παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για παραδιοίκηση και φαύλες πρακτικές στην ΕΡΤ, ο κ. Κρέτσος ξεκαθάρισε πως "είναι η προσωπική του άποψη και είναι άδικο να συμψηφίζουμε την άποψη αυτή με την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ".

"Η ΕΡΤ επενδύει εκεί που είναι το μέλλον της τηλεόρασης. Οι όποιες αρρυθμίες της θα διορθωθούν", τόνισε επαναλαμβάνοντας πως το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες για την ΕΡΤ είναι κατά πολύ χαμηλότερο σε σύγκριση με αλλού.

Νέα ΔημοκρατίαΕΡΤΛευτέρης Κρέτσος