Πολιτική|17.11.2023 19:25

Το σχόλιο της Έλλης Στάη στο OPEN: Τα στοιχεία που δείχνουν έναν «υπό σμίκρυνση ΣΥΡΙΖΑ» - Γιατί ο Κασσελάκης έριξε τόσο τον πήχη για τις ευρωεκλογές

Newsroom

Τις πυκνές, όπως τις χαρακτήρισε, εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η Έλλη Στάη, θέτοντας στο επίκεντρο τη χθεσινή (16/11) συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον ΑΝΤ1.

Η δημοσιογράφος μίλησε για έναν «υπό σμίκρυνση ΣΥΡΙΖΑ», κάτι που χαρτογραφείται από τα εξής: Τη δημοσκόπηση που έβγαλε τρίτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και τη σημερινή μέρα όπου η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να αποχωρήσει και η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου όπου είδαμε εντελώς διαφορετικά μπλοκ.

«Αυτά όλα χαρτογραφούν αυτό ακριβώς που διανύουμε τώρα: τον υπό σμίκρυνση ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η κα Στάη.

Η πρώτη «συγκροτημένη» συνέντευξη - Γιατί ο Κασσελάκης έθεσε τον πήχη για τις ευρωεκλογές στο 17%;

Αναφορικά με τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που από τη μία κάλεσε σε ενότητα και από την άλλη έβαλε στο τραπέζι το θέμα της «αποστασίας», η δημοσιογράφος αφού τόνισε πως διανύουμε μέρες με εξελίξεις σε πυκνότητα, με αποχωρήσεις και απειλές αποχωρήσεων, είπε πως ήταν η πρώτη «αρκετά συγκροτημένη, πιο πολιτικά, συνέντευξη» του κ. Κασσελάκη.

Σχετικά με τον πήχη στις ευρωεκλογές, τον οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε στο 17%, η δημοσιογράφος εκτίμησε πως δεν θα μπορούσε να τον έχει θέσει ψηλότερα και εξήγησε πως προφανώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και ενήμερος για τις μετρήσεις που γίνονται.

Μάλιστα, σχολίασε ότι είναι σαφές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ξέρει πως αυτή τη στιγμή δεν έχει πολλά περιθώρια.

«Έσωσε» τις δηλώσεις του για το «μαξιλάρι»;

Αναφορικά με τη φασαρία γύρω από το «μαξιλάρι» των 37 δισ., η Έλλη Στάη τονίζει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να ανασκευάσει τις δύο του διαφορετικές τοποθετήσεις, καθώς είπε στον Economist ότι «είμαστε σπουδαίο κόμμα» και μετά πως «έπρεπε να έχουμε κρατήσει λιγότερα και να κάνουμε μια κοινωνική διανομή».

Αν και υποστήριξε πως αυτά τα δύο συμβαδίζουν, η δημοσιογράφος εκφράζει την άποψη ότι «δεν συμβαδίζουν τόσο».

Όπως εκτιμάει η Έλλη Στάη, ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε να «χτυπήσει» και άλλο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που ήταν ο πρώτος που έδωσε την πρώτη χαριστική βολή φεύγοντας με την Ομπρέλα, από την άλλη η ίδια αναφέρει ότι δεν ήταν τόσο κολακευτικό το σχόλιο του κ. Κασσελάκη πως «ήταν αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσακαλώτου» και ο πρωθυπουργός «είχε άλλες δουλειές».

Στέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑΈλλη ΣτάηΕυρωεκλογέςειδήσεις τώρα