Πολιτική|17.11.2023 21:28

Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκε και στην πορεία για το Πολυτεχνείο: Τα διαφορετικά μπλοκ και τα άλλα σημεία συνάντησης

Newsroom

Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκε και στη σημερινή πορεία για την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση πορεύτηκε σε δύο διαφορετικά μπλοκ. 

Τα μέλη της «Ομπρέλας» συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στα Χαυτεία.


Στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθηκε και ο νέος πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μίλησε και φωτογραφήθηκε με μέλη.

Στη Σταδίου, πάλι, έδωσαν το παρών κορυφαία στελέχη της άλλοτε εσωκομματικής αντιπολίτευσης, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Σκουρλέτης, η Αννέτα Καββαδία, ο Νίκος Βούτσης.  

Πιέσεις στην τάση Αχτσιόγλου από τη Νεολαία... για αποχώρηση

Μεγάλη πίεση από τα κάτω προς τα πάνω ασκείται στην τάση 6+6  προκειμένου να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN και τον Χρήστο Τσιγουρή, «πάρα πολύ δύσκολα θα πιάσει τόπο αυτή η προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη να εντάξει στο παιχνίδι των πολιτικών αποφάσεων την ομάδα των 6+6, καθώς υπάρχει από τη μία καχυποψία και από την άλλη δεν υπάρχει βεβαιότητα για το ποιο κόμμα θα είναι αυτό στο οποίο θα κληθούν να συνλειτουργήσουν, να συμμετάσχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έχει καταστατικά τη λειτουργία των τάσεων, από την ώρα που υπάρχει μια τάση όλα να συζητούνται στα όργανα και εκεί να τελειώνουν, καταλαβαίνει κανείς ότι μπορεί αυτό και με τη συμμέτοχη άλλων στελεχών σε κρίσιμο ρόλο όπως ο Παύλος Πολάκης- ο οποίος αποτελεί κόκκινο πάνι- να είναι πάρα πολύ δύσκολη η συνύπαρξη».

Η Κυριακή αναμένεται να είναι μια δύσκολη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της τάσης Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με τον Χρήστο Τσιγουρή, ενδεχομένως εκεί να έχουμε τις πρώτες αποφάσεις ή λίγες ημέρες αργότερα στις αρχές Δεκεμβρίου όπου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή.

ειδήσεις τώραεπέτειος ΠολυτεχνείουΣΥΡΙΖΑΕυκλείδης ΤσακαλώτοςΣτέφανος ΚασσελάκηςΈφη Αχτσιόγλουεξέγερση ΠολυτεχνείουΝεολαία ΣΥΡΙΖΑΠολυτεχνείο