Πολιτική|21.11.2023 13:12

Γ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ξενοδοχείο - Κάτω από 17% στις ευρωεκλογές πλήρης αποτυχία

Newsroom

Για τις επερχόμενες ευρωεκλογές και την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας.

Αρχικά τόνισε πως ο στόχος στις ευρωεκλογές δεν μπορεί να είναι το 17%. «Το ποσοστό είναι ένας δείκτης: αν πας πιο κάτω, αυτό σημαίνει πλήρης αποτυχία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια για τα σενάρια αποχώρησης από το κόμμα, ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως «η πόρτα είναι ανοιχτή και για να μπει όποιος θέλει και για να φύγει όποιος θέλει» και πρόσθεσε ότι «θα περίμενα να υπάρξει διάψευση των δημοσιευμάτων για ειλημμένη απόφαση εξόδου».

«Ένα κόμμα δεν είναι ξενοδοχείο. Στα ξενοδοχεία μένεις μέχρι να φύγεις», τόνισε.

Ακόμη, σχολίασε πως τα σχόλια που έκανε ο Παύλος Πολάκης κατά της Σίας Αναγνωστοπούλου δεν βοήθησε στο κλίμα που υπάρχει στο κόμμα. «Την απάντηση του Παύλου δεν θα την έδινα εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

Για την κριτική που ασκείται πως το κόμμα έχει αλλάξει, είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει». «Διερωτώμαι πώς πρόλαβε να αλλάξει σε ενάμιση μήνα… Θεωρώ αστεία την κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την αριστερή του ταυτότητα, ακόμη κι αν υπήρχε τέτοιος σχεδιασμός, δεν θα είχε προλάβει να το κάνει σε ενάμιση μήνα», είπε ο κ. Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑΣτέφανος ΚασσελάκηςΓιώργος Τσίπραςειδήσεις τώραΕυρωεκλογές