Πολιτική|21.11.2023 15:45

Δημοσκόπηση Prorata: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ «μάχονται» για την τρίτη θέση - Μεγάλο το προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Μεγάλη παραμένει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε έρευνα της Prorata, ενώ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλούν, με την έρευνα που καταγράφει τον σφυγμό Νοεμβρίου να δείχνει μάχη με το ΚΚΕ για την τρίτη θέση. Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ είναι πρώτη με 34% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 12% ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ λαμβάνουν από 10,5%.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αυξάνει τα ποσοστά του, όπως και το ΚΚΕ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταποντίζεται.. 

Μεγάλο προβάδισμα Μητσοτάκη ως «καταλληλότερος πρωθυπουργός»

Αναφορικά, με το ποιον πολιτικό αρχηγό προτιμούν, το 33% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, 18% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 15% τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, 13% τον Κυριάκο Βελόπουλο, 11% τον Στέφανο Κασσελάκη, 4% τον Δημήτρη Νατσιό και 3% τον Βασίλη Στίγκα.

Ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει με 39%, ενώ οι Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας να συγκεντρώνουν ποσοστά χαμηλότερα του 6%.

Αξιοσημείωτο είναι πως το 39% «δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό για πρωθυπουργό της χώρας».

Σε ερώτηση για το ποιο κόμμα ασκεί ουσιαστικότερη αντιπολίτευση, πρώτο βγαίνει το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατατάσσεται στην τέταρτη θέση. Κανέναν απαντά το 39%.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚΚΕδημοσκόπησηΝέα ΔημοκρατίαΝίκος ΑνδρουλάκηςΠΑΣΟΚΣτέφανος Κασσελάκης