Πολιτική|22.11.2023 13:00

Φάμελλος στη Βουλή: Ο κ. Μητσοτάκης υποτιμά την απόγνωση των πολιτών

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν αναφέρθηκε καν στο τι πρέπει να γίνει για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. «Δεν ακούσαμε από τον πρωθυπουργό για το σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας και πώς θα ξαναπάρει μπρος η οικονομία και η αναπτυξιακή διαδικασία. Το αναπτυξιακό μοντέλο και η αναπτυξιακή πορεία δεν συζητήθηκε. Άλλο πράγμα ζητήσατε να συζητήσουμε και άλλο καταθέσατε στην ομιλία σας. Είδα τους βουλευτές να χειροκροτούν για την μετεγκατάσταση του οικισμού της Μεταμόρφωσης. Ωστόσο δεν έχουν δοθεί ακόμη τα επιδόματα ενοικίου, μιλάτε στους πολίτες που ακόμη ζουν σε κοντέινερ και τους λέτε ότι θα κάνουμε κάτι για τους οικισμούς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι παραπάνω από 4 χρόνια πρωθυπουργός και πως «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που παραπέμφθηκε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί δεν έχει ολοκληρώσει τους αντιπλημμυρικούς χάρτες».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποτιμά την απόγνωση των πολιτών, καθώς «ανακάλυψε τον τροχό μετά τις τελευταίες καταστροφές». «Αφήσατε την χώρα αθωράκιστη ενώ είχατε τα απαραίτητα εργαλεία από εμάς, στην ωριμότητα που ήθελε η ευρωπαϊκή επιτροπή. Δεν μας ενδιαφέρει η επικοινωνιακή διαχείριση που κάνετε. Ακούτε κριτική για όλα όσα δεν έγιναν», σημείωσε. Ο ίδιος προσέθεσε: Υποτιμήσατε την επιστήμη αλλά και την κλιματική κρίση και υποτιμήσατε την ανασυγκρότηση αλλά και την αγωνία των πολιτών. Θα καταθέσουμε προτάσεις όπως έχουμε κάνει, υπάρχουν προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ από το 2019. Αν είχατε ακούσει τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ οι φυσικές καταστροφές θα συνέβαιναν αλλά οι επιπτώσεις για τους πολίτες και για την χώρα θα ήταν μικρότερες. Για ποιο λόγο αυτά που παραδόθηκαν το 2018 και 2019 δεν εφαρμόστηκαν, πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης». Κλείνοντας επιτέθηκε εκ νέου στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Σήμερα έχουμε υποκύψει στο σενάριο πάμε και όπου βγει».

ΣΥΡΙΖΑΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΣωκράτης ΦάμελλοςΘεσσαλίαΒουλήΈβρος