Πολιτική|22.11.2023 20:13

Γκλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει ποδοσφαιρικές μεταγραφές - Που θα κριθεί η δεύτερη θέση στις «Ευρωεκλογές»

Τίμος Φακαλής

Διεύρυνση με όρους πολιτικούς, με γενναιότητα χωρίς εκδικητικότητα και όχι «ποδοσφαιρικές» μεταγραφές θα επιδιώξει το ΠΑΣΟΚ τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θανάσης Γκλαβίνας σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.

«Υπάρχουν ηθικά όρια για όσους πρόδωσαν την παράταξη ή έδειξαν αμοραλιστική συμπεριφορά. Όσοι έπληξαν την παράταξη και την πλήγωσαν δεν είναι ευπρόσδεκτοι» πρόσθεσε ο κ. Γκλαβίνας.

Πώς σχολίασε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τις παρακολουθούν με «σεβασμό προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κρατάμε μία πολύ ηθική στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό του, χωρίς να έχει καμία εμπλοκή. Κάποιοι προσπάθησαν να σκυλεύσουν από το 2012 και μετά το αδύναμο κορμί του ΠΑΣΟΚ.  Δεν θέλουμε να κάνουμε αυτό που μας έκαναν. Βάζουμε το λιθαράκι μας να αλλάξει η πολιτική κουλτούρα».

Εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία να είναι ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή, για να μάθει ο κόσμος τις θέσεις του, σημειώνοντας ότι υπάρχει ο τρόπος να συμβεί αυτό.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί νέα κοινοβουλευτική ομάδα από την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι ό,τι καλύτερο και αυτό ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία

«Βέλη» προς την κυβέρνηση

Τόνισε παράλληλα ότι το μέτωπο του ΠΑΣΟΚ είναι απέναντι στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για την ακρίβεια, ότι έχει φορομπηχτική πολιτική και για τα προβλήματα στο θέμα της στέγασης, στην Υγεία και την Παιδεία. «Το ΠΑΣΟΚ έχει την μπαγκέτα και δίνει τον τόνο της κύριας αντιπολίτευσης απέναντι στη ΝΔ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το μέτωπό μας είναι στραμμένο απέναντι στην κυβέρνηση. Στις εκλογές θα είμαστε παρόντες αναδεικνύοντας τα αρνητικά. Και όπου είναι αναγκαίο θα υπερψηφίσουμε. Ένα από τα τελευταία ζητήματα που μας απασχολούν είναι το φορολογικό, ενώ θεωρούμε πως δεν έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις από την κυβέρνηση στο θέμα της στέγης ενώ δεν έγιναν υποδομές σε έργα. Επιπλέον για την ακρίβεια το ζήτημα δεν έχει αντιμετωπιστεί. Θεωρούμε πως η πολιτική άγαρμπων φωνών είναι μια παγίδα . Προτιμούμε μια ουσιαστική και σοβαρή αντιπολίτευση».

Η «μάχη» των Ευρωεκλογών

Αναφερόμενος στην επόμενη εκλογική μάχη που είναι οι ευρωεκλογές τόνισε ότι η δεύτερη θέση εξαρτάται και από τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ. «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο για το κόμμα μας. Εκτιμούμε ότι αυτό θα είναι ορατό και στις ευρωεκλογές. Στόχος μας είναι να ανέβουν τα ποσοστά μας. Αν αυτό  μπορεί να οδηγήσει στην δεύτερη θέση αυτό εξαρτάται και από το πού θα καταλήξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν πήραμε θέση στα όσα συμβαίνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Μας νοιάζει το ΠΑΣΟΚ να είναι ισχυρό και αυτοδύναμο». «Μας νοιάζει ένα σταθερό και αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ με δικές του θέσεις και προτάσεις»

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε ότι θα επισκέπτεται τακτικά τη Θεσσαλονίκη, καθώς είναι και βουλευτής στην Α’ εκλογική περιφέρεια, αναδεικνύοντας. μεγάλα θέματα που την απασχολούν.

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ