Πολιτική|24.11.2023 10:15

Αναγνωστοπούλου στο OPEN: Η μεγάλη τομή για μένα ήταν η Κεντρική Επιτροπή - Είναι ανιστόρητο το «αποστάτες»

Newsroom

Για έναν συνεχή «εμφύλιο» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από το κόμμα. Tόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «διασύρεται και αυτοεξευτελίζεται» και πως κάτι τέτοιο «δεν αξίζει στην αριστερά».

«Η μεγάλη απόφαση, η μεγάλη τομή για μένα ήταν η Κεντρική Επιτροπή. Το δημοψήφισμα και κυρίως αυτό που εκπέμφθηκε από τον πρόεδρο, τον κ. Κασσελάκη. Είχαμε μια κατάσταση ήδη από την προεκλογική εκστρατεία, μια κατάσταση σχεδόν εμφυλιοπολεμική. Οι υπονομευτές, τα μηνύματα… Στη διαδικασία, το team του κ. Κασσελάκη έβγαινε με αυτό τον υπονομευτικό λόγο. Χανόταν η πολιτική ουσία», ανέφερε αρχικά. 

«Από μας όλους που φύγαμε χτες, δεν ακούστηκε ούτε μισή κουβέντα εναντίον του σε κανένα δημόσιο βήμα, στα κομματικά μας όργανα αν είχαμε αντιρρήσεις για την πολιτική και τον πολιτικό του λόγο, είναι άλλο πράγμα. Δημοσίως, τίποτα», συνέχισε. 

Σε ερώτηση γιατί αρνήθηκε την πρόταση να αναλάβει κοινοβουλευτικό ρόλο, απάντησε: «Ένας βουλευτής έχει το δικαίωμα να αναλάβει ή να μην αναλάβει έναν ρόλο. Είναι όμως πάντα βουλευτής και δουλεύει. Σε ό,τι με αφορά είχα βάλει μια προϋπόθεση μόνο για να αναλάβω ρόλο. Ότι δεν μπορεί να είναι αυτή η ηγετική ομάδα στην κοινοβουλευτική ομάδα. Αυτό το είχα βάλει επισήμως στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Και επειδή δεν έχω μάθει ούτε να φοβάμαι, ούτε να κρύβομαι, ήταν και ο κ. Κασσελάκης, και ο κ. Πολάκης και η κυρία Τζάκρη. Είπα, με τέτοια σύνθεση, το κλίμα θα γίνει εκρηκτικό».

Η κυρία Αναγνωστοπούλου σημειώνει πως «από καιρό έκανα προσπάθεια ενότητας, δεν είδα καμία διάθεση να γίνει, να εκπορευτεί ένας άλλος λόγος, να πέφτουν γέφυρες. Δεν υπάρχει αλλιώς ένα αριστερό κόμμα. Είναι ανιστόρητο το ''αποστάτες'' (σσ. δήλωση που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκη». Και αυτό το βαριά διχαστικό κλίμα, εάν συνεχιστεί θα είναι κακό και για την αριστερά και για τους πάντες. Όσοι παίρνουν την ευθύνη να χρησιμοποιούν τέτοιες ύβρεις, γιατί αυτές είναι ιστορικές ύβρεις, δεν θα τις σχολιάσω».

Σύμφωνα με την βουλευτή «αυτό που για μένα είναι κρίσιμο και με κάνει να πάρω αποφάσεις είναι το δημοψήφισμα. Αυτό είναι αδιανόητο. Κομματικά, καταστατικά, δημοκρατικά, συνταγματικά. Και έρχεται η Κεντρική Επιτροπή, που αντί να μαζευτεί το πράγμα, γίνεται χειρότερο».

Σε ερώτηση γιατί αποφασίστηκε να γίνουν τώρα οι αποχωρήσεις και όχι μετά της ευρωεκλογές, απαντά: «Ένα κόμμα που είναι αξιωματική αντιπολίτευση και διασύρεται κάθε μέρα με αυτόν τον τρόπο, ο εμφύλιος δεν σταματάει, αυτό το κόμμα αυτοεξευτελίζεται, εμείς όλοι, και δεν αξίζει στην αριστερά. Τι θα κάναμε; Θα ήμασταν μέχρι τις ευρωεκλογές και με κάθε ευκαιρία θα άρχιζαν τα υπονομευτές. Δεν γινόταν».

Τέλος, επισημαίνει πως «αυτά τα νέα παιδιά και ειδικά ο Αλέξης Χαρίτσης, είναι μια μεγάλη ελπίδα του αριστερού προοδευτικού χώρου».

ειδήσεις τώραΣία ΑναγνωστοπούλουΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑ