Πολιτική|24.11.2023 15:10

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Οι καθυστερήσεις και οι αναβολές είναι αυτό που μας οδήγησε στην τραγωδία

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Η δεύτερη σκηνή ενός εγκληματικού έργου για τη συγκάλυψη των ευθυνών εξελίσσεται στη Βουλή», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Μιλώντας στη συζήτηση επί των προανακριτικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος υπογράμμισε ότι η ΝΔ έκανε την προηγούμενη εβδομάδα προσπάθεια να συγκαλύψει τις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή υπερψηφίζοντας την πρόταση για εξεταστικής Επιτροπή για τα Τέμπη.

«Το ΚΚΕ δεν απέσυρε την πρότασή του, παρά τα όσα είπε η πλειοψηφία παρότι είπε ότι δεν θα οδηγήσει σε προανακριτική», είπε επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία απαξιώνει την έρευνα ευρωπαϊκού εισαγγελέα που εντοπίζει συγκεκριμένες ευθύνες στον Χ. Σπίρτζη και απιστία στον Κ. Καραμανλή. Θα περίμενε κανείς ότι εξόφθαλμες παραβάσεις θα οδηγούσαν σε έκπτωση ανάδοχου εταιρείας», σημείωσε και προσέθεσε ότι τόσο ο Χ. Σπίρτζης όσο και ο Κ. Καραμανλής  ενέκριναν διαδοχικές παρατάσεις με το έργο να μην έχει ολοκληρωθεί.

«Επτά χρόνια μετά την προθεσμία παράδοσης και δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση» σημείωσε με νόημα και υπογράμμισε ότι «το αποτέλεσμα των εγκληματικών πράξεων των καθυστερήσεων και των αναβολών είναι αυτό που μας οδήγησε  στη τραγωδία».

Σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγες ημέρες «έκανε διάλεξη για δύσκολες αποφάσεις που καλείται να πάρει η κυβέρνηση», «σήμερα όμως για τις τραγικές συνέπειες, για τη διαφθορά για αδιαφάνεια της κυβέρνησης που οδήγησε σε αυτή την τραγωδία, την περιφρονεί όπως περιφρόνησε τη συζήτηση για την εξεταστική».

ΤέμπηΧρήστος ΣπίρτζηςΠΑΣΟΚεξεταστική επιτροπήΒουλήειδήσεις τώραΝίκος ΑνδρουλάκηςΚώστας Καραμανλής