Πολιτική|26.11.2023 13:55

Διαβουλεύσεις των βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ - Σχηματίζουν ΚΟ για τη συζήτηση του προϋπολογισμού

Newsroom

Εντατικές διαβουλεύσεις διεξάγονται τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να συγκροτηθεί νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Πηγές από την πλευρά των ανεξάρτητων -πλέον- βουλευτών υπογραμμίζουν πάντως πως η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συγκροτηθεί ενόψει της κρίσιμης συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

«Στόχος η σκληρή αντιπολίτευση και η εμφάνιση εναλλακτικού σχεδίου»

Όπως τονίζουν «στόχος είναι κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης να ασκηθεί σκληρή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση από τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα, απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία, και συγκεκριμένα την ακρίβεια, τις εργασιακές σχέσεις και τη διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα».

Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι «στόχος της παρουσίας στον προϋπολογισμό είναι πέρα από την σκληρή κριτική η εμφάνιση και ενός πρώτου εναλλακτικού σχεδίου για την επόμενη ημέρα της χώρας. Αυτό το σχέδιο προφανώς θα στηρίζεται σε μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική αντίληψη».

Αλέξης Χαρίτσηςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΕυκλείδης ΤσακαλώτοςπροϋπολογισμόςΈφη Αχτσιόγλουβουλευτές