Πολιτική|27.11.2023 09:27

Χαρίτσης: Στόχος όσων αποχώρησαν, να εκφράσουν την αγωνία της κοινωνίας - Πολιτικό το θέμα με τον Κασσελάκη - Τι είπε για το όνομα της νέας ΚΟ

Newsroom

Στα επόμενα βήματα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες και μετά από συνεδριάσεις θα καταλήξουν στο σχήμα αλλά και το πολιτικό σχέδιο και όνομα του κόμματος, ενώ για τον Στέφανο Κασσελάκη ανέφερε πως το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, αλλά πολιτικό.

«Θέλουμε να κάνουμε σταθερά βήματα έτσι ώστε αυτή η νέα προσπάθεια την οποία ξεκινάμε να συγκροτηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όλοι οι βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί είναι άξιοι. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα και συλλογικά να προχωρήσουμε μπροστά» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: 

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να εκφράσουμε την αγωνία χιλιάδων αριστερών προοδευτικών ανθρώπων που βλέπουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στην Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο. Πρέπει να υπάρχει πολιτική έκφραση, με σοβαρότητα, τεκμηρίωση και μαχητικότητα».

Δεν έχουμε καταλήξει σε όνομα

«Δεν έχουμε καταλήξει σε όνομα, έχουν πέσει πολλές προτάσεις στο τραπέζι. Εμείς αυτό που θέλουμε να δώσουμε είναι ένα στίγμα, και το στίγμα πρέπει να έχει πολιτικό πρόσημο και πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε μια δύναμη που προέρχεται και ανήκει στο χώρο της Αριστεράς με σύγχρονος νέο λόγο που θέλει να εκφράσει το σύνολο του προοδευτικού κόσμου.

Επώδυνη απόφαση

Επιβεβλημένη και αναγκαία απόφαση αλλά ταυτόχρονα επώδυνη, χαρακτήρισε την αποχώρηση των 11 βουλευτών ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Πετραδάκι - πετραδάκι τον χτίσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 20 χρόνια. Όσοι φύγαμε πήραμε μία πολύ δύσκολη και επώδυνη απόφαση. Ήταν μία απόφαση αναγκαία και επιβεβλημένη», πρόσθεσε.

«Αυτό που βλέπαμε το τελευταίο διάστημα και την εκλογή της νέας ηγεσίας ήταν ένας εκφυλισμός του χώρου και είναι ακόμα, κι αυτό αποτυπώνεται στις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Έπρεπε να βάλουμε φραγμό σε αυτό, γιατί έχουμε μία ευθύνη. Οι διαφορές μας πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο», τόνισε και συνέχισε «ακούσαμε το τελευταίο διάστημα τον κύριο Κασσελάκη με τις θέσεις του στα εργασιακά ή το Παλαιστινιακό ή τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πολιτική – ο Μεσσίας, ο ηγέτης που αδιαμεσολάβητα πάει στον λαό, δεν υπάρχουν όργανα, διαδικασίες, δημοκρατικές λειτουργίες. Όλα αυτά είναι ξένα προς την Αριστερά»,.

Χαρίτσης: «Το βλέμμα μας είναι μπροστά»

Επιπλέον, σημείωσε: «Υπάρχει κύμα αποχωρήσεων και αυτό ο κόσμος δεν θέλει να πάει σπίτι του. Στόχος όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα συγκροτήσουν τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να προχωρήσουν μπροστά και να εκφράσουν την αγωνία της κοινωνίας».

«Δεν το κάναμε όλο αυτό για τις καρέκλες. Εάν θέλαμε απλά και μόνο καρέκλες θα μπορούσαμε να δεχτούμε τις θέσεις που μας προτάθηκαν, να κάτσουμε σιωπηλά και να βλέπουμε να εκφυλίζεται ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος», τόνισε επίσης.

Πολιτικό το θέμα με τον Κασσελάκη

Επίσης, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι προσωπικό, αλλά βαθιά πολιτικό.

«Έχει να κάνει με τον τρόπο που ασκείται η πολιτική από τον σημερινό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική του ομάδα, από τις θέσεις που εκφράζει και το αν μπορεί να παρουσιάσει ένα πειστικό πολιτικό σχέδιο που να πείθει αυτή τη στιγμή την κοινωνία. Είδαμε το τελευταίο διάστημα μία πλήρη διάλυση του τρόπου που κάναμε πολιτική όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε.

Ακόμη, ανέφερε ότι οι μετρήσεις δείχνουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική μόνο με συνθήματα και ατάκες. Χρειάζεσαι πολιτικό περιεχόμενο, ιδιαίτερα όταν έχεις μία κοινωνία που νιώθει να ασφυκτιά γιατί βλέπει την μονοκρατορία Μητσοτάκη και δεν υπάρχει από την Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο ένα αντίπαλο δέος, που να μπορεί πειστικά να απαντήσει στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να υπάρχει μία σοβαρή πολιτική συγκρότηση, ένα σχέδιο μαζί με την κοινωνία».

Αλέξης ΧαρίτσηςΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώρα