Πολιτική|27.11.2023 20:19

Διαβουλεύσεις των «11»: «Κλειδώνει» η επιλογή προέδρου και ρόλων - Πολλές οι προτάσεις για το όνομα

Newsroom

Θέμα ωρών είναι να αποφασιστεί με κάθε επισημότητα η επιλογή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «11» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η κατανομή των ρόλων στην Βουλή. Τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί και το όνομα του νέου πολιτικού σχηματισμού, με τις προτάσεις να είναι πολλές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή στο OPEN.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 20:00 το απόγευμα της Τρίτης, οι «11» θα έχουν διαβούλευση με κεντρικό στόχο να συγκροτήσουν μία ΚΟ που θα δημιουργήσει μία νέα εναλλακτική προοπτική απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως σημειώνουν πηγές από το περιβάλλον τους, στόχος του συντονισμού, θα είναι η δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας που θα εκφράζει μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική πολιτική πρόταση.

Κλειδώνουν οι ρόλοι

Όπως όλα δείχνουν, ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι το πρόσωπο που θα ηγηθεί στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των «11», ενώ σημαντικό ρόλο θα έχει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι θα αναλάβει χρέη γραμματέα, ωστόσο τις τελευταίες ώρες φαίνεται εξαιρετικά πιθανό το σενάριο να αναλάβει ρόλο Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου.

Τα δύο άλλα ονόματα που «παίζουν» για να αναλάβουν ρόλο Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου είναι η Θεανώ Φωτίου και η Έφη Αχτσιόγλου.

Συνεχόμενες οι προτάσεις για όνομα

Όσον αφορά στο όνομα του κόμματος, υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές στο τραπέζι των συνομιλητών. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο τίτλος θα περιλαμβάνει τις έννοιες της Αριστεράς, του Προοδευτικού Σοσιαλιστικού χώρου και της Οικολογίας.

Πάντως, η συζήτηση του προϋπολογισμού των επόμενων ημερών θα δώσει την πρώτη ευκαιρία για να ασκήσει ο νέος πολιτικός σχηματισμός, μάχιμη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, με ταυτόχρονη τεκμηρίωση αυτής της εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης.

Έφη ΑχτσιόγλουΑλέξης ΧαρίτσηςΒουλήειδήσεις τώραΕυκλείδης ΤσακαλώτοςΣΥΡΙΖΑ