Πολιτική|28.11.2023 09:24

Κακλαμάνης για Βορίδη: Όποιος υπουργός δεν ψηφίζει νομοσχέδιο, παραιτείται

Newsroom

Έμμεση απάντηση στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος δήλωσε στον αέρα του OPEN πριν λίγες μέρες πως δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, έστειλε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

«Από τη στιγμή που ένα νομοσχέδιο περνάει από το υπουργικό συμβούλιο και το οποίο στηρίζει ο πρωθυπουργός που διορίζει τους υπουργούς, δεν μπορούν να μην το ψηφίσουν. Όποιος υπουργός δεν θέλει να το ψηφίσει, γιατί θα είναι ελεύθερη η ψήφος, παραιτείται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης στο Attica TV.

Τα «ναι» και τα «όχι» στο νομοσχέδιο

Ο πρώτος που έκανε καθαρή τη στάση του για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Μάλιστα,  ερωτηθείς αν θα υπέβαλε την παραίτησή του εφόσον δεν ισχύσει ψήφος κατά συνείδηση στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου σημείωσε πως «στα ζητήματα της συνειδήσεως εννοείται ότι εγώ δεν μπορώ να κάνω πίσω. Αν μου πει κάποιος, "θα το κάνεις υποχρεωτικά αυτό", δεν μπορώ να το κάνω».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης τηρεί στάση αναμονής και έχει πει πως περιμένει πρώτα να δει το νομοσχέδιο για να αποφασίσει.

Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν αναμένεται να υπερψηφίσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Επίσης, φαίνεται πως δεν θα υπερψηφίσουν βουλευτές όπως ο Θάνος Πλεύρης, ο Μίλτος Χρυσομάλλης κ.α.

Πάντως, προς το παρόν από το υπουργικό συμβούλιο η Σοφία Ζαχαράκη έχει δημόσια μιλήσει για την απόφαση της να πει «ναι» στη συγκεκριμένη ρύθμιση. Μάλιστα το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναμένεται να είναι αυτό που θα καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Τέλος, όσον αφορά στο θέμα της τεκνοθεσίας μένει να φανεί ποια θα είναι η προτεινόμενη ρύθμιση. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο να δοθεί στους άνδρες το δικαίωμα της κατά μόνας τεκνοθεσίας, που σήμερα έχουν οι γυναίκες.

Νικήτας ΚακλαμάνηςΜάκης Βορίδηςνομοσχέδιοειδήσεις τώραομόφυλα ζευγάρια