Πολιτική|30.11.2023 16:13

ΠΑΣΟΚ για Βασίλη Βασιλικό: Αφήνει μία πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές Ελλήνων και θα μνημονεύεται για πάντα

Newsroom

Τον βαθύ σεβασμό του στον σπουδαίο συγγραφέα εκφράζει το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ στο συλληπτήριο μήνυμα για τον θάνατο του Βασίλη Βασιλικού

«Άφησε μοναδικό στίγμα στον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, με τα βιβλία του να μεταφράζονται σε 33 γλώσσες σε όλον τον κόσμο, καθιστώντας τον έναν από τους πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς με παγκόσμια αναγνώριση», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Τα έργα του διατρέχουν τη νεότερη ελληνική ιστορία και απέδωσαν τη συλλογική συνείδηση για κρίσιμα γεγονότα. Η "Τριλογία", το ”Ζ” για τη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ ΓρήγορηΛαμπράκη, αποτελούν λογοτεχνικά ορόσημα σε μια συγγραφική διαδρομή, που πλούτισε τον ελληνικό πολιτισμό», συμπληρώνει.

Καταλήγοντας το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια στους οικείους του και επισημαίνει ότι επρόκειτο για έναν «βαθιά δημοκράτη»  και «ενεργό πολίτη» που «αφήνει μία πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές Ελλήνων και θα μνημονεύεται για πάντα».

θάνατοςειδήσεις τώραΒασίλης ΒασιλικόςΠΑΣΟΚσυγγραφέας