Τσίπρας για Βασίλη Βασιλικό: «Καλό σου ταξίδι σύντροφε, θα μας λείψεις»
Newsroom«Θα λείψει στην Ελλάδα, την Αριστερά, την Τέχνη. Θα μας λείψει», επισημαίνει ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την απώλεια του σπουδαίου συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού.
Ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλεί τον Βασίλη Βασιλικό «φίλος» «σύμβουλος» και «σύντροφο» και επισημαίνει ότι «έφυγε για το μεγάλο ταξίδι».
Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι «αφήνει όμως πίσω του το τεράστιο συγγραφικό του έργο, που έκανε με απαράμιλλο τρόπο το δράμα, τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού μας υπόθεση των λαών του κόσμου. Αφήνει το Ζ, παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και ελευθερίας. Αφήνει την πράξη της αφοσίωσης στον άνθρωπο, την ελευθερία, και τη δικαιοσύνη».
Τέλος, σημειώνει πως είναι «περήφανος και ευγνώμων που πορευτήκαμε μαζί σε δύσκολες μέρες. Που μας έδεσε η αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη. Που έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ως βουλευτής επικρατείας, τη δική του σεμνή προσφορά. Καλό σου ταξίδι σύντροφε Βασίλη».
- Νέο έκτακτο από ΕΜΥ: Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Οι «κόκκινες» περιοχές
- Σταμάτησαν οι έρευνες στο εργοστάσιο «Βιολάντα» υπό το φόβο νέας έκρηξης εξαιτίας της μεγάλης διαρροής προπανίου
- Η πρώτη φωτογραφία της Κρήτης από την Αττική από τον άνθρωπο που ενώνει τις βουνοκορφές της Ελλάδας
- Η σοκαριστική ιστορία 20χρονου στην Ινδία που ακρωτηρίασε το πόδι του για μια θέση στην Ιατρική