Πολιτική|27.03.2019 13:45

Πολάκης κατά Στουρνάρα μετά την κακουργηματική δίωξη στενού του συνεργάτη

Newsroom

Την παραίτηση του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, ζητεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης μετά την κακουργηματική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας Διαφθοράς στον στενό του συνεργάτη Γ. Πάσχα ο οποίος είναι προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιριών της ΤτΕ , Γ. Πάσχα.

To πρώην στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, διώκεται για απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημιά που υπερβαίνει τα 800.000 ευρώ αλλά και για απλή συνέργεια σε απιστία και για ηθική αυτουργία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο Πάυλος Πολάκης ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Στουρνάρα.

«Σας κάλεσα για δηλώσεις επειδή αγαπάει ο θεός τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, on camera μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής. «Σήμερα δημοσιεύτηκε πως ο Γεώργιος Πάσχας, επιθεωρητής εποπτευόμενων εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδας έχει λάβει αθροιστικά δάνεια 800 χιλιάδων ευρώ και δεν αποπλήρωσε μισό ευρώ», είπε ο αναπληρωτής υπουργός. Και πρόσθεσε ότι γεννώνται ερωτήματα για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα «που έτρεξε να ελέγξει» το δικό του «νόμιμο δάνειο» απλά και μόνο για να τον σπιλώσει.

Ο κ. Πολάκης αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ο κ. Στουρνάρας να μην πήρε χαμπάρι τι γινόταν με «το δεξί του χέρι», κατήγγειλε «ευαισθησία μόνο απέναντι στους αντιπάλους» και είπε πως ο ίδιος διαθέτει στοιχεία για πολιτικούς και εταιρείες που δεν έχουν αποπληρώσει δάνεια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφερόμενος στην τροπολογία για την πρώτη κατοικία ανέφερε επίσης ότι ο κ. Στουρνάρας «πάλεψε να μην γίνει»

Παύλος ΠολάκηςΓιάννης Στουρνάρας