Πολιτική|04.12.2023 11:46

Μητσοτάκης: Στόχος η εθνική στρατηγική για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία - Να μην εξαντλείται η πολιτική στα επιδόματα

Newsroom

«Υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας είναι τα άτομα με αναπηρία να κατακτήσουν τη θέση που δικαιούνται στη ζωή» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ημερίδα της Εθνικής Συνοσμπονδίας Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο: «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Εθνική Στρατηγική 2024-2030»

Όπως τόνισε στην ομιλία του, στόχος της κυβέρνησης είναι μια «οριζόντια στρατηγική για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία, ενώ σημείωσε πως τον συντονισμό για όλες τις δράσεις θα έχει η προεδρία της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο «θεσμό του προσωπικού βοηθού, με στόχο να εφαρμοστεί καθολικά ως το 2025 βελτιώνοντας την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών και ανακουφίζοντας τις οικογένειές τους» αλλά και στις διαρκείς προσπάθειες για επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία και για την προσβασιμότητα παντού».


«Η πολιτική μας στα ζητήματα ατόμων με αναπηρία δεν μπορεί να εξαντλείται στην πολιτική επιδομάτων» υπογράμμισε. «Μιλάμε για μια πολιτική που απλώνεται σε πολλά πεδία από τους τομείς της εργασίας μέχρι την οικονομία. Η κυβέρνηση κινείται με βάση την αρχή της συμπεριληπτικότητας». 

Ειδική αναφορά έκανε και στην επιστολική ψήφο. «Οι πρώτοι ωφελημένοι από την επιστολική ψήφο θα είναι τα ΑμεΑ» υπογράμμισε. «Θα μπορείτε να ψηφίζετε από το σπίτι σας χωρίς ταλαιπωρία». Επιπλέον, μαζί με την επιστολική ψήφο θα νομοθετηθεί διάταξη για μετάδοση προεκλογικών συζητήσεων και μηνυμάτων στη νοηματική», είπε.

Τέλος, δεσμεύτηκε πως «με γενναίες μεταρρυθμίσεις θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή με όλους για όλους με σύσσωμη την κυβέρνηση ευθυγραμμισμένη σε αυτή την προσπάθεια. Θα είμαι πάντα δίπλα σας για να μας εντοπίζετε τις αδυναμίες και τους τομείς που πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα. Η ενότητα στην πράξη θα είναι η καθημερινή μας πυξίδα ώστε τα βήματα που κάνουμε σήμερα, αύριο να μετατραπούν σε άλματα».

ειδήσεις τώραΚυριάκος Μητσοτάκηςάτομα με αναπηρία