Πολιτική|04.12.2023 19:33

Κασσελάκης για αποχωρήσεις από ΣΥΡΙΖΑ: Έχω τη συνείδηση μου καθαρή - Πάμε για την ανατροπή στις ευρωεκλογές

Newsroom

«Είμαι προσηλωμένος στο να ενώσω τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο που σε μεγάλο βαθμό αισθάνεται αγχωμένος με αυτά τα οποία γίνονται και είναι η μόνη μου προτεραιότητα να το πετύχουμε αυτό με ένα κόμμα ευρύ αλλά συγχρόνως και πάρα πολύ αξιοκρατικό», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα που συγκρότησαν οι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχουν αποχωρήσεις και υπάρχουν και εισροές»

Σε συνέντευξή του στον Alpha είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κόμμα των μελών», ενώ έκανε λόγο για ένα κόμμα ανοιχτό και αξιοκρατικό. «Αυτό ακριβώς θα εκτελέσω», είπε στη συνέχεια προσθέτοντας ότι «δεν είναι θέμα τα όργανα να μην υπάρχουν. Τα όργανα θα υπάρχουν, θα παράγουν πολιτική, αλλά τα μέλη που θέλουν να προσφέρουν θεματικά σε ένα αντικείμενο στο οποίο έχουν εξειδίκευση πρέπει να αισθάνονται ότι ανήκουν σε ένα κόμμα που τα αφουγκράζεται».

«Υπάρχουν αποχωρήσεις και υπάρχουν και εισροές. Το θέμα είναι ποιος θέλει να προσφέρει στον τόπο του. Ο τόπος έχει ανάγκη από μία μεγάλη προοδευτική παράταξη και από ένα κόμμα το οποίο είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα, δάνεια. Το μόνο κόμμα που μπορεί να συμπληρώσει αυτή την προσδοκία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

«Θα είμαστε προσηλωμένοι στο μέλλον, έχουμε σχέδιο, θα το δείτε στην πράξη», τόνισε ο ίδιος.

Σε ερώτηση για τη δήλωση του κ. Χαρίτση ότι η αποχώρησή του ήταν μονόδρομος απάντησε: «Τη συνείδησή μου την έχω καθαρή. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο ενωτικός γίνεται από την πρώτη μέρα. Οι ελπίδες και οι αγωνίες του προοδευτικού κόσμου θα βρουν χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ να εκφραστούν».

«Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ καλύτερα από της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ»

«Θα φτιάξουμε ένα νέο μοντέλο κόμματος, θα το νοικοκυρέψουμε όπως χρειάζεται», απάντησε σε ερώτηση για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «αυτό το κόμμα είναι στην καρδιά του ένα λαϊκό κόμμα. Τα οικονομικά είναι πολύ καλύτερα από της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Σε ερώτηση για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και τις δημοσκοπήσεις ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Περάσαμε μία διάσπαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή στο χαμηλότερο σημείο που έχει υπάρξει εδώ και πολύ καιρό. Θα υπάρξει μία μεγάλη ανανέωση, θα υπάρξει μία ριζική ανασυγκρότηση. Το σχέδιο θα δουλέψει γιατί αξιοκρατικά αυτό το κόμμα θα πάει μπροστά».

«Κάθε μέρα που περνάει βελτιωνόμαστε, κάθε μέρα που περνάει ανανεωνόμαστε», πρόσθεσε και συνέχισε αναφερόμενος στις ευρωεκλογές είπε ότι πρόκειται για «χαλαρή ψήφο και στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης».

«Μπροστά μας δεν έχουμε βουλευτικές εκλογές, έχουμε ευρωεκλογές σε μία Ευρώπη όπου η ακροδεξιά καλπάζει. Με γεμίζει με αίσθημα ευθύνης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σηκώσει ανάστημα», είπε.

Αναφερόμενος στους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είπε: «ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι να σεβαστούμε τη νοημοσύνη του Έλληνα. Να του δείξουμε ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν με ανιδιοτέλεια».

Για τα εκλογικά αποτελέσματα είπε: «Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συμπαγές κόμμα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Είμαι άκρως πεπεισμένος ότι το σχέδιο το οποίο εκτελούμε θα πετύχει και πάμε στις ευρωεκλογές για την απόλυτη ανατροπή. Αυτός είναι ο στόχος μου», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης μιλώντας για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παίρνει καμία ευθύνη»

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκεί όπου βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν χωρά αμφιβολία για αυτό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παίρνει καμία ευθύνη. Ούτε για τα Τέμπη, ούτε για τις πυρκαγιές. Να μιλήσουμε και για το Predator; Στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουμε λογοκρισία, το Κυπριακό πρέπει να είναι στο επίκεντρο των ευρωτουρκικών σχέσεων. Προφανώς, είμαστε υπέρ της “Θετικής Ατζέντας”», υπογράμμισε ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στον επιστολική ψήφο είπε: «Η αντιπολίτευση πρέπει να ψηφίζει ό,τι πιστεύει πως λειτουργεί προς όφελος των πολιτών. Αναφορικά με την επιστολική ψήφο, μιλάμε για θέματα Δημοκρατίας και εθνικά, επίσης. Καταδίκασα πολύ γρήγορα τη στάση του κ. Σούνακ, απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση».

ΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣτέφανος ΚασσελάκηςΝέα ΔημοκρατίαΑλέξης Χαρίτσης