ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά ονομαστική επί του φορολογικού νομοσχεδίου
Αλέξανδρος ΔιαμάντηςΟνομαστική ψηφοφορία για τέσσερα άρθρα του φορολογικού νομοσχεδίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, ζητά για τα άρθρα 7, 15, 49 και 50.
Υπενθυμίζεται ότι με το άρθρο 7 αλλάζει το προβλεπόμενο πρόστιμο για την έκδοση αποδείξεων. Από 500 ευρώ ανά παράβαση, γίνεται 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο. Για παράδειγμα, αν σε ένα κατάστημα βρεθούν 10 παραβάσεις δεν θα επιβληθούν 10 πρόστιμα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά ένα και μόνο, καθώς πλέον το πρόστιμο θα επιβάλλεται ανά έλεγχο.
Το άρθρο 15, επί του οποίου κατατέθηκε χθες ένσταση αντισυνταγματικότητας, προβλέπει, μεταξύ άλλων, τον προσδιορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών με βάση τον κατώτατο μισθό.
Με το άρθρο 49 μειώνεται κατά 60% ο φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου (από 0,5% σε 0,2%). Επιφέρει απώλεια 22εκατ. ευρώ από τα δημόσια έσοδα.
Με το άρθρο 50 μειώνεται κατά 50% ο φόρος πώλησης εισηγμένων μετοχών (από 2 τοις χιλίοις σε 1 τοις χιλίοις). Επιφέρει απώλεια 21 εκατ. ευρώ από τα δημόσια έσοδα.
- «Τρύπα στο νερό» το πρόγραμμα μετεγκατάστασης με επιδότηση 10.000 ευρώ - Τι λένε δήμαρχοι στο ethnos.gr
- Ξεμπλοκάρει η μεταφορά συντελεστή δόμησης - Οι πρώτες 194 Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή σε 50 δημοτικές ενότητες
- Οι φίλοι της Γκιλφόιλ που μπαίνουν στο μικροσκόπιο, ο γρίφος Καραμανλή που ενοχλεί το Μαξίμου και οι «Παπανδρεϊκοί» που στηρίζουν Σαμαρά
- Σκληρό μπρα ντε φερ στις Βρυξέλλες: «Φειδωλοί» vs «φίλων της συνοχής» - Τι ζητά η Αθήνα