Πολιτική|07.12.2023 22:24

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Κανονικά το Συνέδριο τον Φεβρουάριο - Άκυρο το εμπάργκο σε στελέχη και βουλευτές

Newsroom

Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σάββατο την διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου στις 23 – 25 Φεβρουαρίου. Η διαδικασία έγινε σε καλό κλίμα, ενώ λήφθηκε η απόφαση να μην ισχύσει το εμπάργκο σε στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μην εμφανίζονται σε τηλεοπτικά πάνελ με στελέχη της Νέας Αριστεράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα γίνει κανονικά το έκτακτο συνέδριο 23-25 Φεβρουάριου με εκλογή συνέδρων, κεντρική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου και επιτροπή θέσεων, ενώ σημειώθηκε διαφωνία για την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής. Υπήρξαν εισηγήσεις αυτή να γίνει μετά τις ευρωεκλογές προς αποφυγήν εσωστρέφειας καθώς γίνονται με εκλογή από τη βάση με τη Ράνια Σβίγκου και τον Διονύση Τεμπονέρα να διαφωνούν. Έτσι το θέμα θα συζητηθεί το Σάββατο και η ΚΕ θα λάβει την απόφασή της.

Τεμπονέρας: Θετική εξέλιξη ότι γίνεται το συνέδριο

«Να συγκροτήσουμε την εναλλακτική, προοδευτική μας ταυτότητα που θα καταλήξει σε προτάσεις που θα αποτελέσουν τον κορμό του κυβερνητικού μας σχεδίου. Εν όψει Ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να καταθέσει ένα πολιτικό σχέδιο που θα αποτελέσει το αριστερό, προοδευτικό αντιπαράδειγμα που φιλοδοξεί να δείξει το δρόμο για τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη. Ένα δρόμο που θα βαδίσει στο δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης», σημείωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Για το συνέδριο, είπε ότι είναι «θετική εξέλιξη ότι γίνεται το συνέδριο, δεν ήταν δεδομένο μέχρι σήμερα (χρειάζονται να διευκρινιστούν οι όροι διεξαγωγής). Ευκαιρία για ιδεολογική, προγραμματική και οργανωτική επανεκκίνηση (κατάθεση ιδεολογικοπολιτικής πλατφόρμα εξουσίας)».

«Συνέδριο προς τα έξω όχι, συνέδριο εσωτερικών συσχετισμών. Να φύγουμε από την παγίδα των τάσεων. Το συνέδριο πρέπει να είναι και καταστατικό. Πολλά δεν έγιναν από όσα προβλέψαμε στο καταστατικό ή δεν είχαν αποτέλεσμα, να δούμε τα προβλήματα. Εκλογή νέων οργάνων, έχουμε έγκαιρα προτείνει χρονοδιάγραμμα. Να δώσουμε ρόλο και λόγο στα 150.000 μέλη», τόνισε.

«Να εκφραστεί η βάση και το νέο σώμα, νέα ενδιάμεσα όργανα. Όχι σε ένα ψηφιακό συνέδριο που θα στερήσει τη δυνατότητα συζήτησης σε βάθος. Επικαιροποίηση των προγραμματικών θέσεων. Χρειάζεται συμπερίληψη και σύνθεση. Δεν μπορούμε να αποκλίνουμε από την ιστορική μας παράδοση», επεσήμανε.

ειδήσεις τώραΔιονύσης ΤεμπονέραςΡάνια ΣβίγκουΣΥΡΙΖΑ