Πολιτική|08.12.2023 13:12

Μαρινάκης για επεισόδια στου Ρέντη: «Οι πράξεις πλέον θα είναι περισσότερες»- Δεν κάνουμε βήμα πίσω

Αλέξανδρος Διαμάντης

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού χθες στο Ρέντη. «Θα είναι περισσότερες οι πράξεις», προειδοποίησε ο κ. Μαρινάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση δεν θα κάνει κανένα βήμα πίσω. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα όποια μέτρα είναι δυναμικά, αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν ακόμη περισσότερα.

Ο ίδιος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της κυβέρνησης στην οικογένεια του 31χρονου αστυνομικού που διασωληνωμένος δίνει την πιο δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά την εγκληματική επίθεση που δέχθηκε χθες έξω από το γήπεδο «Μέλινα Μερκούρη» στο Ρέντη. «Οι δράστες όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον αθλητισμό, ούτε με τους εκατομμύρια φιλάθλους που θέλουν να πάνε στη γήπεδο. Είναι κοινοί εγκληματίες που, με την ανοχή κάποιων, απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ανθρώπινες ζωές και καταστρέφουν περιουσίες. Είναι ένα απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό και στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια», προσέθεσε.

Αναγνώρισε ότι το ζήτημα δεν θα αντιμετωπιστεί ως δια μαγείας, ωστόσο θύμισε ότι έρχονται σημαντικές παρεμβάσεις στον ποινικό κώδικα. «Δεν έχουμε μείνει στα λόγια αλλά οι πράξεις πρέπει να είναι περισσότερες. Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση. Δεν θα υπάρχει με τις αλλαγές κάνω ένα πλημμέλημα. Δεν έχουν χρώμα ή ομάδα είναι εγκληματίας», σημείωσε με νόημα. «Δεν θα υπάρχει ξανά να μπαίνουν σε αυτόφωρο και βγαίνουν έξω. Αυτά τελειώνουν», συμπλήρωσε. Την ίδια ώρα, τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν «γίνει πολλοί έλεγχοι και σφραγίσεις συνδέσμων. «Έχουμε ελέγχους σε θύρες και θα συνεχίσουν να γίνονται με μεγαλύτερη ένταση», είπε.

Σε ό,τι αφορά την αναζήτηση του υπευθύνου υπογράμμισε ότι μετά τις προσαγωγές από την ΕΛΑΣ, πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας. «Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων. Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες», προσέθεσε.

Τέλος, είπε, ας σκεφτούν όσοι με εύκολο τρόπο στοχοποιούν συλλήβδην το σύνολο των γυναικών και των ανδρών της ΕΛΑΣ, που με αυταπάρνηση υπερβάλλουν εαυτούς για να είμαστε ασφαλείς, ότι ένας νέος άνθρωπος μπορεί να μην επιστρέψει στο σπίτι του, επειδή προσπάθησε να προστατέψει εκατοντάδες πολίτες από κοινούς εγκληματίες.

αστυνομικόςΡέντηεπεισόδιαειδήσεις τώραΒαγγέλης Μαρινάκης