Ηλιόπουλος για επεισόδια στου Ρέντη: Άλλο ο νόμος και άλλο τα αντίποινα, η πολιτεία να μη λειτουργεί εκδικητικά εναντίον αθώων
Newsroom«Από το πρωί η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί συγκλονισμένη τα αποτελέσματα της δολοφονικής επίθεσης που έχει οδηγήσει έναν νέο άνθρωπο στο κατώφλι του θανάτου», αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στα επεισόδια και τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού στου Ρέντη.
«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ο ένοχος ή οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», προσθέτει ο ίδιος.
«Άλλο όμως ο νόμος και άλλο τα αντίποινα. Από εχτές το βράδυ 424 άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς κράτησης με μόνο κριτήριο ότι βρίσκονταν σε έναν αγώνα βόλεϊ. Δεν έχουν νομική υποστήριξη και δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους άμεσους συγγενείς τους με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση για τα επόμενα βήματα και αγωνία σε εκατοντάδες οικογένειες», τονίζει στην ανάρτησή του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Αριστεράς.
«Η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να κάνει τη δουλειά της: να εξασφαλίζει την αποτελεσματική έρευνα, να εγγυάται τα στοιχειώδη δικαιώματα στους προσαχθέντες και να μη λειτουργεί εκδικητικά εναντίον αθώων που βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. Η χτεσινή τραγωδία δεν αντιμετωπίζεται με την καταπάτηση του κράτους δικαίου», αναφέρει καταληκτικά.
- Ένα άρρωστο παιδί από το νοσοκομείο, στο κρατητήριο: Σοβαρές καταγγελίες για την εφαρμογή του νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση
- Από τα «θα», όντως στην πράξη: Ο Μπέρναμ καταργεί το ΦΠΑ από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος
- Eπίθεση σε τρανς γυναίκα στη Ρόδο: Της έσπασαν τα δόντια
- Υπουργείο Πολιτισμού: Αντιδράσεις για το νέο νομοσχέδιο και καταγγελίες για «ιδιωτικοποίηση» της πολιτιστικής κληρονομιάς