Πολιτική|12.12.2023 13:27

Κατάλογο με 200 ονόματα χούλιγκανς έδωσαν Οικονόμου και Βρούτσης στον Άρειο Πάγο

Newsroom

Κατάλογο με περίπου 200 ονόματα χούλιγκανς παρέδωσαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Πρόκειται για πρόσωπα από όλες τις ομάδες και από όλη την Ελλάδα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Ο κατάλογος των ατόμων αυτών αφορά, όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια», είπε σχετικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στον φάκελο που παραδόθηκε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, περιλαμβάνονται πολλά περιστατικά, οπαδικής και όχι μόνο, βίας που έχουν σημειωθεί την τελευταία χρονιά.

Στη λίστα πρόσωπα που φτάνουν χρονικά ακόμη και την εποχή της δολοφονίας Φιλόπουλου

Στα περιστατικά αυτά καταγράφεται η δράση πολλών προσώπων όχι μόνο για την τελευταία χρονιά αλλά και σε βάθος χρόνου.

«Υπάρχουν πρόσωπα», διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης, «που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις και σε βάθος χρόνου, δηλαδή που φθάνουν ακόμη ως την εποχή της δολοφονίας του Φιλόπουλου».

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε, παράλληλα, ότι η επιλογή τους έγινε από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικές Αρχές και τους καθιστούν «υψηλού κινδύνου» πρόσωπα, σε ό,τι αφορά την οπαδική βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τα στοιχεία που προσκομίστηκαν αφορούν και εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων προσώπων και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία.

Στον φάκελο και καταγγελίες για ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων

O αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού πρόσθεσε ότι περιλαμβάνονται στον φάκελο που παραδόθηκε στις εισαγγελικές Aρχές και καταγγελίες για ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων που έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

Τέλος, ο Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε πως τα στοιχεία που προσκομίστηκαν είναι ενδεικτικά καθώς πρόκειται να προσκομιστούν και άλλα από τις αρμόδιες Αρχές.

Γιάννης ΒρούτσηςΓιάννης Οικονόμουειδήσεις τώραοπαδική βίαΆρειος Πάγος