Πολιτική|12.12.2023 18:33

Φάμελλος: «Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει ούτε τερματίζει την οπαδική βία»

Newsroom

«Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει ούτε τερματίζει την οπαδική βία. Δεν έχει καταθέσει ούτε ένα πρόχειρο σχέδιο. Κλείνοντας τα γήπεδα δύο μήνες δεν λύνει το πρόβλημα, ενώ παράλληλα ανατροφοδοτεί μία συζήτηση με αλληλοκατηγορίες μεταξύ οπαδών κι ομάδων, που δημιουργεί νέες αντιθέσεις, έναν στείρο οπαδισμό, που δεν έχει σχέση με το φίλαθλο πνεύμα και που εν τέλει μπορεί να οδηγήσει σε νέες εντάσεις, και αυτές οι εντάσεις σε περισσότερη βία» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»,

Και επισήμανε ο κ. Φάμελλος: «Τα πράγματα δυστυχώς γίνονται ολοένα και χειρότερα. Μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη είχαμε το τραγικό περιστατικό του Μιχάλη του Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια το καλοκαίρι, όταν πάνω από 100 νεοναζί Κροάτες χούλιγκαν διέσχισαν όλη τη χώρα και έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια σε μια προσχεδιασμένη δολοφονική επιδρομή. Ο κ. Μητσοτάκης και μετά από αυτό το γεγονός έκανε και πάλι συσκέψεις, ανακοινώσεις, δήθεν δυναμικές, για τον έλεγχο των συνδέσμων, για τις παρεμβάσεις και την αστυνόμευση στα γήπεδα. Κάποιες από αυτές δεν ήταν μάλιστα και προς τη σωστή κατεύθυνση. Όμως τίποτα δεν εφαρμόστηκε. Το αποτύπωμα ήταν μηδενικό και τελικά πάμε προς τα πίσω. Η επίθεση με τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στον Ρέντη και μάλιστα σε ένα αγώνα βόλεϊ καταδεικνύει ότι έχουμε "μετάσταση", αντί δηλαδή να έχουμε επίλυση του προβλήματος της βίας, είτε προληπτικά είτε κατασταλτικά, έχουμε επιδείνωση του προβλήματος. Δεν θεωρώ ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι λύση και θεωρώ ότι είναι κοροϊδία να ανακοινώνονται ξανά τα ίδια και τα ίδια».

Είπε πως περίμενε από την κυβέρνηση «να έχει τη στοιχειώδη επάρκεια να παραδεχτεί ότι δεν έπραξε όσα είχε εξαγγείλει πριν λίγους μήνες και ότι αναλαμβάνει την ευθύνη σχεδιάζοντας μια "μεταρρύθμιση" στον τομέα αυτό». «Δεν το άκουσα στα όσα εξαγγέλθηκαν» σχολίασε και προσέθεσε:

«Κάποια μέτρα που ανακοινώθηκαν, όπως για παράδειγμα την εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων με σύγχρονα μέσα ή την ταυτοποίηση των φιλάθλων με την αντιστοίχιση εισιτηρίου και θέσης, έχουν ακουστεί πολλές φορές και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τα έχουμε προτείνει. Ας γίνουν έστω αυτά, ας ξεκινήσουμε από κάπου, και να δούμε την ευθύνη των ομάδων και τις θα γίνει με τους συνδέσμους οπαδών.

Η κυβέρνηση έχει μία μόνιμη "κακή συνήθεια", να πιστεύει ότι μπορούν να λυθούν πολλά ζητήματα με την προπαγάνδα και να μην έχει ούτε την επάρκεια ούτε τη βούληση να προχωρά σε μέτρα. Έχει συνηθίσει να "κουμαντάρει" την πολιτική με μεγάλα λόγια. Η κυβέρνηση αυτή εκλέχτηκε με το θέμα της ασφάλειας μπροστά, ως πρώτη προτεραιότητα, και τελικά οι πολίτες νιώθουν όλο και περισσότερο ανασφαλείς, είτε είναι οι φυσικές καταστροφές είτε η προστασία της ζωής είτε η προστασία της περιουσίας. Έχει εκπαιδευτεί και έχει εκπαιδεύσει η ΝΔ το δικό της πολιτικό σύστημα να κάνει πολιτική μόνο με την επικοινωνία, όχι με την ουσία. Έτσι όμως πάμε προς τα πίσω συνολικά ως κοινωνία».

ειδήσεις τώρακυβέρνησηΣωκράτης ΦάμελλοςΣΥΡΙΖΑ