Πολιτική|12.12.2023 23:24

Διευκρινίσεις ΥΠΡΟΠΟ για Οικονόμου: Εν τη ρύμη του λόγου, η αναφορά ότι ο 18χρονος κατονόμασε τον καθοδηγητή των επεισοδίων

Newsroom

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη αναφορά του Γιάννη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, ότι «κατονομάστηκε από τον δράστη» του τραυματισμού του αστυνομικού των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδιών στου Ρέντη, «ο άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν τους αστυνομικούς», προχώρησαν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η αναφορά του Γιάννη Οικονόμου και οι διευκρινίσεις

Σε αυτό το πλαίσιο, πηγές από το υπουργείο σχολίαζαν πως την εν λόγω αναφορά ο υπουργός την έκανε εν τη ρύμη του λόγου του και διευκρίνιζαν πως ο 18χρονος στην κατάθεσή του, απλώς τον περιέγραψε, χωρίς να έχει κατονομαστεί.

Σημειώνεται πως ο κ. Οικονόμου, στη συνέντευξή του είχε κάνει την εξής αναφορά: «Θα έχουμε συλλήψεις, δεν θα μείνουμε μόνη στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθ ομολογία δράστη. Υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή. Έχει κατονομαστεί από το δράστη άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν τους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες  ξύλα πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου. Αναζητούμε τον άνθρωπο αυτό αξιοποιώντας με βάση πληροφορίες και  αξιοποιώντας μια σειρά από στοιχεία. Υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη».

αστυνομικόςειδήσεις τώρατραυματισμόςεπεισόδιαΓιάννης ΟικονόμουΡέντηαστυνομία