Πολιτική|14.12.2023 16:56

Νέα κόντρα στη Βουλή: Αντιπολίτευση εναντίον Βρούτση για την οπαδική βία

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή, μετά την ομιλία του αναπληρωτή Υπουργού, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος μιλώντας για τους στόχους εναντίον της οπαδικής βίας τόνισε ότι θα έρθει νέος νόμος, επικαιροποιημένος για τις κάμερες στα γήπεδα, προσθέτοντας ότι ο προηγούμενος νόμος δεν πέτυχε.

«Υπήρχε κενό και στις κάμερες και η νομοθεσία που λένε ότι υπήρχε,. Δεν υπήρχε. Η νομοθεσία για τις κάμερες καταργείται πλήρως δεν μπορούσε να εφαρμοστεί. Έρχεται ένα σύγχρονο πλαίσιο. Το κρίσιμο ζήτημα της ταυτοπροσωπίας, αναγνωρίζω στον κ. Κοντονή την καλή του πρόθεση. Θέσπισε την κάρτα του φιλάθλου δεν πέτυχε. Καταργείται όλη η νομοθεσία, ήταν ατελέσφορο. Δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ, θα δείτε την ταυτοπροσωπία στο νέο νομοσχέδιο. Θα ξέρουμε ποιοι μπαίνουν στα γήπεδα με όνομα και επίθετο», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πλέον θα «έρθει ένα ένα σύγχρονο πλαίσιο, με νομοθετική διάταξη, το επόμενο διάστημα. Λυπάμαι που το λέω, ο νομοθέτης τότε ήθελε να κάνει κάτι με τις κάμερες. Δεν τα κατάφερε, γι΄ αυτό και δεν λειτούργησε το σύστημα».

Απαντώντας στις αιτιάσεις του Υπουργού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος είπε ότι ο κ. Βρούτσης ουσιαστικά μετακύλησε τις ευθύνες στον προηγούμενο υφυπουργό Αθλητισμού της κυβέρνησης της ΝΔ. «τι καταφέρατε κύριε υπουργέ με το χθεσινό επικοινωνιακό σόου που κάνατε; Ποια ήταν εκείνα τα στοιχεία που πήγατε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και δεν τα είχατε πάει δύο μέρες νωρίτερα; Πριν έχουμε το τελευταίο θανατηφόρο συμβάν, τους τελευταίους δύο μήνες; Ποιος ήταν ο λόγος που οι εισαγγελικές αρχές, οι διωκτικές αρχές δεν είχαν αυτά τα στοιχεία στα χέρια τους, ώστε να τα μεταβιβάσουν ως όφειλαν αρμοδίως; Τι αποκρύπτατε τους προηγούμενους μήνες; Το ίδιο έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης, που μετά τη δολοφονία δημοσιογράφου, πήρε ένα φάκελο και πήγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου». Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης προσέθεσε ότι πρόκειται για μια νέα αποτυχία της κυβέρνησης. Όπως σημείωσε έχουμε «έχουμε κουραστεί στη θητεία αυτής της κυβέρνησης να μετράμε το σκορ ανάμεσα στις περιπτώσεις που ο πρωθυπουργός εκφράζει τη συγνώμη του από τη μια ή την οργή του από την άλλη, για όλα τα συμβάντα στα οποία αποδεικνύεται η αποτυχία της κυβέρνησης

Απαντώντας στην αντιπολίτευση, ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης επισήμανε ότι προφανώς υπήρχαν και κενά στην νομοθεσία. «Από τη μια μας λένε ότι δεν έπρεπε να κλείσουν τα γήπεδα γιατί τιμωρούνται και αυτοί που δεν ευθύνονται και από την άλλη μας λένε γιατί κλείνουν μόνο τα γήπεδα του ποδοσφαίρου» συμπλήρωσε, με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι «το ιδιώνυμο ισχύει» και πως «έχουμε το πιο αυστηρό πλαίσιο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. «Οι έλεγχοι που έγιναν σε λέσχες, δεν έχουν προηγούμενο. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκανε δεκάδες ελέγχους, που δεν είχαν γίνει ποτέ», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Βουλήειδήσεις τώραοπαδική βίαΓιάννης Βρούτσης