Πολιτική|17.12.2023 11:07

Μητσοτάκης: Να απαλλάξουμε τον αθλητισμό από τη γάγγραινα της οπαδικής βίας - Ο προϋπολογισμός ενισχύει το εισόδημα των πολιτών

Newsroom

Στον καθιερωμένο κυριακάτικο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σήμερα στην οπαδική βία, στη σιδηροδρομική σύνδεση Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στην πλατφόρμα για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών, στην εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, στο Υouth Pass, στον ψηφιακό βοηθό αλλά και τον προϋπολογισμό που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε ότι, «η δέσμη των πρόσθετων δράσεων που ανακοινώσαμε στοχεύουν στον πυρήνα του προβλήματος. Στοχεύουν στο να απαλλάξουμε τον ελληνικό αθλητισμό από αυτή τη γάγγραινα, από τη δολοφονική συμπεριφορά εγκληματικών οργανώσεων και τη θλιβερή ανοχή μιας ελάχιστης οπαδικής μειοψηφίας», ενώ αναφέρθηκε και στον προϋπολογισμό. «Ο νέος προϋπολογισμός ενισχύει πραγματικά το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, τονώνει την κοινωνική συνοχή, μειώνει τις ανισότητες και βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε.

«Κάποιοι το “τερμάτισαν”»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι, ο «ψηφιακός βοηθός», ο οποίος λειτουργεί από την περασμένη εβδομάδα, «αποτελεί την πρώτη εφαρμογή που αξιοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στο Ελληνικό Δημόσιο και μία από τις πρώτες ανάλογες υπηρεσίες στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό του κρατικού μηχανισμού και στην απλοποίηση της καθημερινότητας όσων έσπευσαν να κάνουν χρήση του ψηφιακού βοηθού, που μέσα σε τρεις μόλις ημέρες δέχθηκε 61.600 ερωτήματα» ενώ σχολίασε και τις πιο παράξενες ερωτήσεις που δέχθηκε η εφαρμογή από τους πολίτες. «Εντάξει, από τις αναρτήσεις που έχω δει, κάποιοι το "τερμάτισαν", ρώτησαν τον mAigov ακόμη και πώς θα βρουν σύντροφο! Δυστυχώς όμως οι υπηρεσίες του δημοσίου δεν μπορούν να βοηθήσουν σε αυτόν τον τομέα!», είπε με χιουμοριστική διάθεση.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του πρωθυπουργού

 

ειδήσεις τώραοπαδική βίαπροϋπολογισμόςανάρτησηΚυριάκος Μητσοτάκης