Πολιτική|18.12.2023 07:51

Τροπολογία για νομιμοποίηση μεταναστών: Η αντίδραση Σαμαρά, η απάντηση της κυβέρνησης και η ονομαστική ψηφοφορία

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Ξεκινά σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, στο οποίο έχει κατατεθεί και η τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης.

Την Παρασκευή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας, λέγοντας μεταξύ άλλων «αδυνατώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνησή μας ελαστικοποιεί κι άλλο  τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής και εργασίας στους παράνομους μετανάστες».  Για να ακολουθήσει σειρά τοποθετήσεων από υπουργούς που σημείωναν πως δεν αλλάζει η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του χθες στη Βουλή δεν έκανε αναφορά στο θέμα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει άλλοι βουλευτές της ΝΔ που να έχουν κάνει ανάλογη δήλωση  με τον Αντώνη Σαμαρά.

Πάντως στα …πηγαδάκια σχολιάστηκε χθες πως ο κ. Σαμαράς δεν ήταν στην αίθουσα όταν έγινε η ομιλία του πρωθυπουργού - την παρακολούθησε από το γραφείο του - και μπήκε  μόνο για να ψηφίσει. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην Ολομέλεια καθώς  η αντιπολίτευση σύμφωνα  με πληροφορίες πρόκειται  να καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας (αναμένεται να πραγματοποιηθεί  αύριο).

μετανάστεςειδήσεις τώραΑντώνης Σαμαράςυπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλουκυβέρνηση