Πολιτική|18.12.2023 11:38

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά ονομαστική για την τροπολογία για τους μετανάστες – Κομματική πειθαρχία βάζει η ΝΔ

Αλέξανδρος Διαμάντης

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση νομιμοποιεί περί τους 30.000 μετανάστες οι οποίοι εργάζονται στην χώρα μας. Την σχετική ανακοίνωση έκανε στην Ολομέλεια της Βουλής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Γαβρήλος. Σύμφωνα με πληροφορίες η ονομαστική ψηφοφορία θα γίνει αύριο. 

Υπενθυμίζεται ότι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις, με τον Αντώνη Σαμαρά να στρέφει τα πυρά του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός φέρεται να προτίθεται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, όχι όμως για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ως πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός διαθέτει διαφορετικά περιθώρια αυτονομίας εντός του κόμματος. 

Άλλωστε, ο Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα το πρώι ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία», προσθέτοντας «δεν νοείται βουλευτής της ΝΔ να μην ψηφίσει μία κεντρική επιλογή της κυβέρνησης». «Όταν αποφασίζεις να είσαι σε ένα κόμμα δεσμεύεσαι από τις αποφάσεις του κόμματος. Εάν θες να κάνεις δική σου πολιτική, χαιρετάς και κάνεις κάτι άλλο, έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες. Δεν ξέρω εάν υπάρχουν βουλευτές που διαφωνούν, πιστεύω όλοι οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν τη διάταξη», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

μετανάστεςΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΑντώνης ΣαμαράςΟνομαστική ψηφοφορίαΣΥΡΙΖΑ