Πολιτική|18.12.2023 17:19

Βουλή: Βελόπουλος και Γεωργιάδης αντάλλαξαν «πυρά» λόγω της τροπολογίας για τους μετανάστες

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κόντρα με φόντο το… ΠΑΣΟΚ επικράτησε στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Άδωνι Γεωριγάδη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης αναρωτήθηκε από το βήμα του Βουλής πού είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με την τροπολογία για τους μετανάστες και την κομματική πειθαρχία -πλην Σαμαρά- που τέθηκε.

«Η Σημιτική ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, μας είπαν ότι τέλος η κομματική πειθαρχία. Ο Άδωνις πού είναι; Δεν μπορώ να μιλήσω χωρίς αυτόν», υπογράμμισε ενώ τόνισε ότι είναι «άλλο πράγμα να επιβάλεις την πειθαρχία και άλλο πράγμα να υποκύπτεις σε αυτή. Εσείς υποκύπτετε και σκύβετε στον Σημιτισμό. Καλώ τους βουλευτές της ΝΔ να μην ευτελίζετε την παράταξη του Κ. Καραμανλή αρκετά την διέσυρε ο Σημιτισμός του Μητσοτάκη».

Λίγο αργότερα ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι δεν πρέπει να αλλάζουμε απόψεις κάθε βδομάδα ούτε λατρεύουμε αρχηγούς κάθε 6 χρόνια»! «Αξίζει η ισλαμοποίηση της χώρας για 900.000 ευρώ; Θα περάσετε τη βάσανο της απολογίας των λαθών, είτε του παρελθόντος είτε του παρόντος. Τι νόημα έχει να σωθεί η Ελλάδα από αλλότριο πληθυσμό για ποια Ελλάδα θα μιλάμε αν εξαφανιστούν οι Έλληνες στο γένος;», προσέθεσε.

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να προεδρεύει, τόνισε ότι ο ίδιος ποτέ δεν ήταν ΠΑΣΟΚ! «Ο κ. Βελόπουλος ανησυχεί συνεχώς για το παρελθόν το δικό μου, αν είμαι δεξιός αν εκφράζει ο Μητσοτάκης την Δεξιά. Τι σχέση έχει ή είχε ο Βελόπουλος με τη δεξιά και τη ΝΔ; ήταν ΠΑΣΟΚ και έλεγε ότι είναι φίλος του Αντρέα Παπανδρέου, με τη ΝΔ δεν είχε σχέση ούτε με τη Δεξιά. Ένας πασόκος εκείνης της εποχής ήταν. Να μη κάνετε έλεγχο του παρελθόντος ως Πασόκος. Εγώ δεν ήμουν ποτέ ΠΑΣΟΚ, δεξιός ήμουν, ο Βελόπουλος δεν ήταν ποτέ δεξιός έγινε τώρα μήπως πάρει καμιά ψήφο. Εγώ τον πήγα στον Καρατζαφέρη ως Πασόκο», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την τροπολογία ξεκαθάρισε ότι αλλάζει η πολιτική της χώρας απέναντι στους μετανάστες, «αλλά επιχειρείται η καταπολέμηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας». «Είναι προφανές ότι τα επιχειρήματα Βελόπουλου είναι προϊόν ή άγνοιας ή λαϊκισμού, η διάταξη δεν αλλοιώνει την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης», κατέληξε. «Ναι ήμουν πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, εγώ μπορώ να πω η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, εσύ μπορείς;», είπε από την πλευρά του ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι έκανε φίλο του τον «οπαδό του μπάφου, Νίκο Καρανίκα»!

Νέα ΔημοκρατίαΚυριάκος ΒελόπουλοςΆδωνις ΓεωργιάδηςτροπολογίαΒουλή