Πολιτική|19.12.2023 07:21

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα σενάρια για είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή με στόχο την σκληρότερη αντιπολίτευση

Σπύρος Ραπανάκης

Να κλείσει εκκρεμότητες με έμφαση στο πολιτικό και στο προγραμματικό θέλει ο Στέφανος Κασσελάκης προτού αποχωρήσει για τις ΗΠΑ όπου θα περάσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με την οικογένεια του και την οικογένεια του συζύγου του. Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσουν στην Κουμουνδούρου οι τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την επικεφαλής και συντονίστρια των think tanks, Διάνα Βουτυράκου όπου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δώσει το «παρών» και ο πρόεδρος του κόμματος.

Στόχος είναι να ξεκινήσει συντονισμός για την έναρξη της λειτουργίας των think tanks τα οποία έχει διαφημίσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους τομείς που θα απασχολήσουν τα think tanks και φυσικά η στελέχωση τους. Επιπλέον, σήμερα πρόκειται να συνεδριάσει για πρώτη φορά και η επιτροπή θέσεων για το συνέδριο του Φεβρουαρίου.

Σκληρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση

Την ίδια στιγμή πηγές του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλουν σκληρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση καθώς και «καλά επεξεργασμένες, τεκμηριωμένες και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις». «Αυτό το κράτος θα ισιάξει». Και θα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με σύμμαχο τους πολίτες και τις υγιείς δυνάμεις του τόπου», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές. Στελέχη, ακόμα και της ηγετικής ομάδας, εντοπίζουν ωστόσο ότι η έλλειψη τετ α τετ αναμέτρησης του Στέφανου Κασσελάκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή αδυνατίζει την αντιπαράθεση και στερούν τη δυνατότητα  απευθείας σύγκρισης. Τόσο με τον πρωθυπουργό όσο όμως και με τον βασικό ανταγωνιστή στον χώρο που διεκδικεί, το Νικο Ανδρουλάκη.Κάτι που δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όταν υπάρχει σύγκρουση πολιτικών αρχηγών στην ολομέλεια.

Νέα σενάρια για είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή

Αν και ο ίδιος το έχει αποκλείσει όσες φορές έχει ερωτηθεί σχετικά, δεν είναι απίθανο μετά τις γιορτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να δεχτεί ξανά εισηγήσεις, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να δρομολογήσει την είσοδο του στη Βουλή. Κάποιοι λένε ότι ήδη συνεργάτες και στελέχη του κόμματος του έχουν μεταφέρει αυτές τις σκέψεις. Στο τριήμερο του προϋπολογισμού πάντως, ο ίδιος φρόντισε με καθημερινές παρεμβάσεις και απροειδοποίητες επισκέψεις σε διάφορες περιοχές να παραμένει στον αφρό της επικαιρότητας και φυσικά να θέτει την ατζέντα του εκτός βουλής.

Στο μεταξύ η Κουμουνδούρου επιχειρεί την αποδόμηση των κυβερνητικών πανηγυρισμών για την πρωτιά της Ελλάδας στη λίστα του Economist για τις οικονομίες που απέδωσαν καλύτερα το 2023. Όπως τονίζουν από το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η συγκεκριμένη κατάταξη είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά και μόνο των κερδών στο χρηματιστήριο. «Οι μετοχές ανέβηκαν κατά 40%, όσο και οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ από το 2021 ως σήμερα, αλλά, στους άλλους δείκτες η χώρα μας βρίσκεται από τη μέση και κάτω”, αναφέρουν και προσθέτουν: «Συνεπώς μαζί με τον κ. Χατζηδάκη μπορούν να πανηγυρίζουν και οι εισηγμένες που είχαν κέρδη 10,5 δισ. Ευρώ. Δηλαδή, οι τράπεζες και οι εταιρείες ενέργειας, οι οποίες ευνοούνται σκανδαλωδώς από τις επιλογές της ΝΔ . Νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις πληρώνουν, απλώς, το τίμημα των κερδών στο χρηματιστήριο».

ειδήσεις τώραΣτέφανος ΚασσελάκηςΝίκος ΑνδρουλάκηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣΥΡΙΖΑ