Πολιτική|19.12.2023 16:27

Μπακογιάννης σε Δούκα: Όφειλε να γνωρίζει πως η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το έργο της Πανεπιστημίου

Newsroom

Ανοιχτός στο να του ασκηθεί διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος εμφανίζεται ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, απαντώντας στις κατηγορίες, που πρόβαλε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Δ.Σ. της εταιρείας «Ανάπλασης Α.Ε.».

«Επειδή ορισμένοι αφήνουν κάποια άθλια και χυδαία υπονοούμενα. Ο κ. Δούκας, μετά από τόσες ενημερώσεις που του έχουμε κάνει, θα όφειλε πλέον να γνωρίζει πως η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το έργο της Πανεπιστημίου», υποστηρίζει ο Κώστας Μπακογιάννης.

 

«Για λόγους αρχής, καλωσορίζω τον όποιο διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. Είναι ευπρόσδεκτος. Όπου θέλει, όπως τον θέλει, όποτε τον θέλει. Σε λίγες μέρες, άλλωστε, ο κ. Δούκας θα παραλάβει έναν δήμο πιο εύρωστο και πιο τακτοποιημένο από ποτέ» συμπληρώνει.

Καταλήγοντας, κατηγορεί τον διάδοχο του για «φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια» και επισημαίνει ότι θα μπορούσαν να έχουν διαφωνήσει πολιτισμένα.

«Κρίμα, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε διαφωνήσει πολιτισμένα, χωρίς να θίγονται συνειδήσεις και χωρίς να μεσολαβούν φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα περιμένω μια συγγνώμη κι ας αργήσει», λέει χαρακτηριστικά.

Μενδώνη:  Η Ανάπλαση ΑΕ δεν ήταν ποτέ δημοτική εταιρεία

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία μιλώντας στον Real fm  υποστήριξε ότι η εταιρεία δεν ήταν του δήμου

«Να διευκρινίσω ότι η Ανάπλαση ΑΕ δεν ήταν δημοτική εταιρεία, τα προηγούμενα χρόνια – την δεκαετία του 90- υπήρχε η εταιρεία ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας που ήταν μια εταιρεία του δημοσίου με κύριους εταίρους το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Περιβάλλοντος την εποχή εκείνη. Έγιναν τα έργα, η εταιρεία αυτή κλείνει και το 2018 συστήνεται μια νέα εταιρεία του δημοσίου με εταίρους τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Δημοσίων Έργων και Εσωτερικών προκειμένου να εξυπηρετήσει ανάλογα έργα με αυτά της ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων στην Αθήνα», σημείωσε η Λίνα Μενδώνη. 

«Στη συνέχεια γίνεται μια αλλαγή το 2020, όπου της δημόσιας αυτής εταιρείας προεδρεύει ο δήμαρχος Αθηναίων και ο Διευθύνων σύμβουλος ορίζεται επίσης από τον δήμαρχο. Σήμερα η κυβέρνηση έρχεται να πει ότι είμαστε σε άλλο περιβάλλον προτεραιοτήτων και χρηματοδοτικών εργαλείων. Οι αναπλάσεις είναι αναγκαίες για πολλές πόλεις ανά την επικράτεια. Είναι πολλές οι περιπτώσεις. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι ότι διευρύνει το πλαίσιο της εταιρείας» συμπληρωσε.

δήμος ΑθηναίωνΛίνα ΜενδώνηΚώστας ΜπακογιάννηςΜεγάλος Περίπατοςειδήσεις τώρα