Πολιτική|19.12.2023 15:19

Σαμαράς: «Ό,τι είχα χρέος να πω το είπα» - Έδωσε το «παρών» στην ψηφοφορία της τροπολογίας για τους μετανάστες

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κανονικά έλαβε μέρος στην ψηφοφορία για την τροπολογία που αφορά τους μετανάστες ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, την οποία και καταψήφισε. 

Μάλιστα, ο ίδιος συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους υπογράμμισε: «Ό,τι είχα χρέος να πω το είπα. Και όποιος θέλει να το καταλάβει το κατάλαβε».

Σε όλους τους βουλευτές της ΝΔ ίσχυε η κομματική πειθαρχία για την σημερινή ψηφοφορία, εκτός του κ. Σαμαρά, ο οποίος είχε ζητήσει και την απόσυρσή της

Από την κυβερνητική  πλευρά είχαν επισημάνει πως ως πρώην πρωθυπουργός μπορεί να τοποθετείται όπως επιθυμεί.

Δεν πέρασε απαρατήρητο ωστόσο πως πως μετά την ηχηρή διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού, υπήρξαν βουλευτές που εξέφρασαν σε συνεντεύξεις τους ενστάσεις για την προωθούμενη διάταξη.

Ποιοι «γαλάζιοι» βουλευτές εξέφρασαν ενστάσεις

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το ethnos.gr, η συζήτηση για την επίμαχη τροπολογία φούντωσε χθες και «γαλάζιοι» βουλευτές διατύπωσαν δημόσια τις ενστάσεις τους. «Αν έβγαινε η κυβέρνηση και έλεγε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εξαιρείται της κομματικής πειθαρχίας δε θα το στήριζα. Αλλά προφανώς επειδή είναι αυτονόητο πως υπάρχει θα το στηρίξω» σημείωσε χθες ο Θάνος Πλεύρης.

Τρεις βουλευτές που είναι κοντά στον πρώην πρωθυπουργό - ο Κώστας Καραγκούνης, ο Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Στράτος Σιμόπουλος - έχουν επίσης εκφράσει ενστάσεις για την εν λόγω τροπολογία.

Παράλληλα ο Νικήτας Κακλαμάνης έθεσε μια ακόμα διάσταση του θέματος. Όπως είπε ο ίδιος- ανεξαρτήτως κομματικής πειθαρχίας - επί της αρχής είναι υπέρ της ρύθμισης. Ωστόσο, υπογράμμισε πως έπρεπε να έχουν γίνει άλλοι χειρισμοί και ενδεικτικά ανέφερε πως θα μπορούσε πριν κατατεθεί η τροπολογία να είχε παρουσιαστεί τουλάχιστον στους βουλευτές που είναι στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Βουλήτροπολογίαειδήσεις τώραΑντώνης Σαμαράςψηφοφορία