Πολιτική|23.12.2023 12:50

Βρούτσης στο OPEN: Έρχεται η Εθνική Επιτροπή Συντονισμού για τον Αθλητισμό, θα υπάρξει αυστηρό πλαίσιο

Newsroom

Για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την εξάλειψη της οπαδικής βίας μίλησε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης ο οποίος τόνισε ότι «πλέον, θα υπάρξει ένα αυστηρό πλαίσιο με κανόνες και για αυτό ετοιμάζουμε την Εθνική Συντονιστική Επιτροπή για τον Αθλητισμό».

«Στο νομοσχέδιο, ετοιμάζουμε τη μεγάλη Εθνική Επιτροπή Συντονισμού για τον Αθλητισμό. Θα καλύπτει όλο το φάσμα του αθλητισμού και της αντιμετώπισης της οπαδικής βίας.

Θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτηεμπειρογνώμονεςεξειδικευμένοι τεχνικοί και επί μέρους επιτροπές. Θα υπάρξει μία ολιστική προσέγγιση. Στο μέλλον, αυτό θα αποτελέσει τη λύση του προβλήματος στο θέμα της εξάλειψης της οπαδικής βίας», είπε ο κ. Βρούτσης.

Ταυτοποίηση φιλάθλων μέσω κινητού

«Η ταυτοπροσωπία είναι κρίσιμο ζήτημα, διότι όλοι θα ξέρουν ποιος και ποια είναι. Αυτό μειώνει και την όποια κακή σκέψη σε οιονδήποτε», υπογράμμισε ακόμη για το μέτρο εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους μέσω εφαρμογής του gov.gr.

Τι είπε για το ΟΑΚΑ

«Πρόκειται για μία ευχάριστη είδηση και εξέλιξη για το ΟΑΚΑ, το εμβληματικότερο κέντρο της χώρας και τον αθλητισμό γενικότερα. Το ποδηλατοδρόμιο επανέρχεται, μετά τη δεύτερη έκθεση του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Οι αθλητές μας επιστρέφουν από τη Βουλγαρία, για να συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις τους», γνωστοποίησε ο κ. Υπουργός.

Για τους Κροάτες χούλιγκαν

«Η απελευθέρωση των 105 Κροατών χούλιγκαν για τη δολοφονία του Μιχάλη είναι ένα θέμα που αφορά αμιγώς τη δικαιοσύνη και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι περισσότερο», εντόπισε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού.

ειδήσεις τώραοπαδοίΓιάννης Βρούτσηςοπαδική βίαΟΑΚΑ