Πολιτική|24.12.2023 13:11

«Οι Έλληνες επιφυλάσσουν ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα»: Η Bild εξυμνεί τη χώρα και δημοσιεύει συνέντευξη Μητσοτάκη

Newsroom

Η γερμανική εφημερίδα Bild φιλοξενεί σήμερα μία συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και ένα δημοσίευμα για την επάνοδο της Ελλάδας μετά την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, «σκιές που παραμένουν είναι οι υψηλές τιμές βασικών αγαθών και η φοροδιαφυγή». Στη συνέντευξη, ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζει ότι, «η Ελλάδα σήμερα είναι ένας δυναμικός, εξωστρεφής προορισμός για τους επενδυτές, με ισχυρή φωνή στην καρδιά της Ε.Ε. και μια οικονομία που βιώνει μια πρωτόγνωρη αναγέννηση». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθυμίζει ότι, το 2010, η Ελλάδα ήταν η προβληματική χώρα της Ευρώπης και κινδύνευσε να βρεθεί εκτός του ευρώ. «Ειδικά οι Έλληνες επιφυλάσσουν στην Ευρώπη ένα γαλανόλευκο χριστουγεννιάτικο θαύμα», τονίζεται.

«Είμαστε η θετική ιστορία στην ευρωζώνη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι, «το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας αναμένεται να είναι φέτος και το επόμενο έτος ένα από τα χαμηλότερα μεταξύ των βιομηχανικών χωρών, η ανεργία εξακολουθεί να μειώνεται και οι ξένες άμεσες επενδύσεις συμβάλλουν σε μια ισχυρή και σταθερή ανάπτυξη», και καταλήγει πως, «αντιστρέψαμε την κατάσταση. Η Ελλάδα δεν είναι πια το πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης. Είμαστε η θετική ιστορία στην ευρωζώνη».

Οι Έλληνες έχουν τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη

Η εφημερίδα, ωστόσο, επισημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα. «Οι Έλληνες πληρώνουν τις υψηλότερες τιμές στα καθημερινά αγαθά και τις υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη. Και μέχρι σήμερα παραμένει άλυτο ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα: η φοροδιαφυγή, που παραμένει “εθνικό σπορ” και αντιστοιχεί στο ήμισυ των κρατικών δαπανών», τονίζει.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςBildειδήσεις τώρα