Πολιτική|28.12.2023 09:29

Ρέντης: Στην κηδεία του αστυνομικού που τραυματίστηκε θανάσιμα από φωτοβολίδα ο Μητσοτάκης

Newsroom

Στην εξόδιο ακολουθία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, θα παραστεί αύριο, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Θεσσαλονίκη η κηδεία

Η εξόδιος ακολουθία του άτυχου 31χρονου αστυνομικού  θα γίνει στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Δημήτριο και η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Τριήμερο πένθος στην ΕΛ.ΑΣ. 

Σημειώνεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου κήρυξε χτες τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το πένθος θα διαρκέσει έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023 «εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

«Η τραγική απώλεια του αστυνομικού, που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης, έχει προκαλέσει θλίψη και συντριβή σε όλη την ελληνική κοινωνία», σημειώνει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

αστυνομικόςΕλληνική ΑστυνομίαΡέντηοπαδική βίακηδείαΘεσσαλονίκηΚυριάκος Μητσοτάκης