Πολιτική|30.12.2023 07:27

Πώς αποτιμά το 2023 το ΠΑΣΟΚ: Η ατζέντα που βάζει μπροστά για τη νέα χρονιά και το... σημείο αιχμής

Αλέξανδρος Διαμάντης

Με θετικό πρόσημο αποτιμούν στο ΠΑΣΟΚ το 2023. Το κόμμα πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις, τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν ότι η Χαριλάου Τρικούπη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, παρά τη μεγάλη απόσταση που έχουν να διανύσουν μέχρι να πλησιάσουν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στόχος για το 2024 είναι το ΠΑΣΟΚ να βρεθεί «κοντά» στον πολίτη. Η κοινωνική ατζέντα είναι αυτή που θεωρούν ότι θα δώσει μια νέα ώθηση. Βασικοί πυλώνες θα είναι η ακρίβεια αλλά και η στεγαστική κρίση, δύο ζητήματα που απασχολούν έντονα όλους τους Έλληνες.

Χαρακτηριστική είναι η πρόταση την οποία επανέλαβε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη:  «Με ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή αν γνωρίζω πόσο κοστίζει το μέτρο. 600 εκατομμύρια κοστίζει, του απάντησα. Πόσα παραπάνω έσοδα έχει εισπράξει το κράτος από τον ΦΠΑ τα τελευταία χρόνια; Ας απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στον ελληνικό λαό. Η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά έφερε αποτελέσματα στην Κύπρο και στην Πορτογαλία. Αποδίδει, όταν συνδυάζεται με ελέγχους στην αγορά.

Την ίδια ώρα, έδειξε ότι η στεγαστική πολιτική θα αποτελέσει σημείο αιχμής για τον ίδιο και τη νέα χρόνια. «Η  κυβέρνηση κάνει ανάπτυξη real estate στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οδηγώντας στον αφελληνισμό και σε κατακόρυφη αύξηση των ενοικίων. Δεν υπηρετώ αυτή την ανάπτυξη, γι’ αυτό ζήτησα την αναστολή ή την κατάργηση της golden visa στα ακίνητα.  Ας βρούμε μια λύση, ώστε η golden visa να είναι προσαρμοσμένη στα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι στο αφήγημα μιας ανάπτυξης, που κάνει τον Έλληνα ξένο στον τόπο του», είπε χαρακτηριστικά.

Μια αξιόπιστη και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης ο στόχος της Χαριλάου Τρικούπη

Σε κάθε περίπτωση από τη Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζουν ότι και το επόμενο διάστημα θα καταθέτουν συγκεκριμένες και ουσιαστικές προτάσεις, συνομιλώντας   με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς που αυτή τη στιγμή πλήττονται από την πολιτική του κ. Μητσοτάκη, με στόχο να διαμορφώσουμε μια αξιόπιστη και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Στόχος τους ήταν και παραμένει, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, μας μέσα από τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για ευρείες κοινωνικές συγκλίσεις να δημιουργήσουμε μια νικηφόρα προοπτική, που θα εκφραστεί με υψηλά ποσοστά.

ειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςατζένταΝέα ΔημοκρατίαδημοσκοπήσειςΝίκος ΑνδρουλάκηςακρίβειαΠΑΣΟΚ