Πολιτική|05.01.2024 13:41

Προβληματισμός λόγω... Σπετσών στον ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί Σπέτσες και όχι Καρδίτσα, Έβρο ή Ρόδο; Δημόσια αντίρρηση από την Έλενα Ακρίτα

Newsroom

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι στο οποίο κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης, με τελευταία την Έλενα Ακρίτα να εκφράζει την δυσαρέσκειά της με νέα ανάρτησή της για την τοποθεσία.

Ακρίτα: Γιατί Σπέτσες;

«Σπέτσες: επειδή διαβάζω διάφορα που με αφορούν. Και βέβαια θα μπορούσε η συνάντηση εργασίας να γίνει ‘’εκτός Αθηνών’’ - αν και αυτό θα δυσκόλευε πολύ το έργο των συναδέλφων δημοσιογράφων που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις μας.

Γιατί όμως στις Σπέτσες; Γιατί να μην πάμε σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή πλημμύρες; Καρδίτσα, Έβρο, Ρόδο, Εύβοια, Βόλο. Να γυρίσουμε τα χωριά, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να διαπιστώσουμε τί έχει (ή ΔΕΝ) έχει κάνει η κυβέρνηση όλο αυτό τον καιρό. Και ταυτόχρονα να δουλέψουμε και να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις του κόμματος μας. Αυτή είναι η γνώμη μου», γράφει σε ανάρτησή της η κυρία Ακρίτα. 

 

Τζάκρη: Θα μείνουν σε ξενοδοχείο και όχι στο εξοχικό του Κασσελάκη οι βουλευτές

Νωρίτερα, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, μετά την γκρίνια που προκάλεσε η πρόσκληση του κ. Κασσελάκη.

Η Θεοδώρα Τζάκρη επεσήμανε ότι οι βουλευτές «θα μείνουν σε ένα ξενοδοχείο που έχει κλειστεί από τον πρόεδρο και θα πληρωθεί από τον ίδιο. Οι διαδικασίες θα γίνουν στο σπίτι του».

«Είναι δάνειο από τον κόσμο των επιχειρήσεων και των πανεπιστημίων. Είναι μια πρωτοβουλία που αφορά και τον απολογισμό των δράσεων και τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου. Η παρουσία 38 ανθρώπων σε 48 ώρες με 1.200 ώρες που θα είναι δουλειά γιατί τις έχουμε υπολογίσει. Μέσα σε 48 ώρες δεν θα μείνει τίποτα αδιευκρίνιστο ως προς το ποιες είναι οι προθέσεις μας και απορώ γιατί λοιδορείται», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την αντίδραση της Έλενας Ακρίτα για το ύφος της επιστολής είπε ότι «είναι μια υπηρεσιακή επιστολή. Το e-mail σε 142 λέξεις διευκρινίζει διαδικαστικά ζητήματα. Αν εξέλιπε η καλλιέπεια είναι εκ της φύσης της επιστολής, δεν είναι ότι μας τελείωσε το πουμαρό. Δεν μας λείπει η μάχη των εντυπώσεων από μια τέτοια επιστολή».

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «δεν θα ξινίσει η σούπα αν κάνουμε κάτι διαφορετικό», και πρόσθεσε «είναι τελείως καινούργιο και ξενίζει όπως η πρωτοβουλία του προέδρου να δανείσει το κόμμα».

Για το δάνειο το οποίο θα παραχωρήσει εταιρεία συμφερόντων του Στέφανου Κασσελάκη στις εταιρείες ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Τζάκρη είπε ότι θα είναι άτοκο κι ότι θα τα πάρει πίσω τα χρήματα του. «Ο κ. Κασσελάκης είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποείται στην Αμερική. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, θα τη δείτε στο πόθεν έσχες, για όνομα του Θεού», κατέληξε.

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΣτέφανος ΚασσελάκηςΣπέτσεςΈλενα Ακρίτα