Πολιτική|05.01.2024 17:00

Διαψεύδονται τα περί μεταφοράς του Αθήνα 9,84 στην Περιφέρεια: Η αντίδραση Δούκα

Newsroom

Διαψεύδει η κυβέρνηση τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για ρύθμιση, ώστε τα χρεωμένα δημοτικά ραδιόφωνα να περνάνε στην εποπτεία της εκάστοτε περιφέρειας, που πολλοί την εκτίμησαν πως «φωτογραφίζεται» ο Αθήνα 9,84.

Κυβερνητικές διαψεύσεις

Μετά τα βέλη του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα κατά της κυβέρνησης, σήμερα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, διαμήνυσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως η κυβέρνηση δεν έχει στα σκαριά τέτοια ρύθμιση.

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ακόμη «έχω επικοινωνήσει και με τα αρμόδια υπουργεία, είτε το υπουργείο Εσωτερικών, και πλέον είναι εν ευρεία έννοια και στην αρμοδιότητα της γενικής γραμματείας τύπου και του αρμόδιου υφυπουργείου. Ο 9.84 ανήκει στον δήμο, στους δημότες Αθηναίων, αλίμονο αν είχαμε κάνει έναν τέτοιο σχεδιασμό. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, το διαψεύδω κατηγορηματικά».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, σε αντίστοιχο μήκος κύματος, σημείωσε: «Για να τελειώσει η παραφιλολογία με τη δήθεν "ιδιωτικοποίηση" του Αθήνα 9,84 και τη δήθεν "μεταφορά του" στην Περιφέρεια Αττικής:  Καμία τέτοια σκέψη και καμία τέτοια πρόθεση ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως γνωρίζει άλλωστε ο Δήμαρχος Αθηναίων εδώ και 3 ημέρες. Ο 9,84 είναι συνδεδεμένος απόλυτα με την ιστορία του Δήμου Αθηναίων και απόλυτη ευθύνη της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να τον διοικήσει όπως κρίνει αυτή καλύτερα».

 

Αντίδραση Δούκα

Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές διαψεύσεις, ο κ. Δούκας επεσήμανε πως «χαιρόμαστε που μετά από τρεις μέρες σιωπής, επιτέλους, η κυβέρνηση δημόσια και επίσημα, διέψευσε τα δημοσιεύματα σχετικά με την υφαρπαγή του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 984, από τον Δήμο Αθηναίων».

 

Αθήνα 984ραδιόφωνοΘοδωρής Λιβάνιοςειδήσεις τώραΠαύλος ΜαρινάκηςΧάρης Δούκας