Πολιτική|05.01.2024 17:51

ΣΥΡΙΖΑ: Τι απαντά στις διαψεύσεις για τα περί πρότασης υπουργοποίησης Κασσελάκη το 2019

Newsroom

Απάντηση στη διάψευση από τον Παύλο Μαρινάκη της αναφοράς του Μανώλη Καπνισάκη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε πρόταση για να αναλάβει υπουργείο στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη, δίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Μητσοτάκης είχε ζητήσει βοήθεια από τον Κασσελάκη»

Συγκεκριμένα, από την Κουμουνδούρου σημειώνουν πως «επειδή μιλά αβίαστα για ‘fake news' ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι έχει σωστή ενημέρωση από τον Προϊσταμενό του; Ο κ. Μαρινάκης επιχειρεί να εμφανίσει τον κ. Κασσελάκη ως ‘αρθρογράφο υποστηρικτή' του κ. Μητσοτάκη. Μάλλον αγνοεί ότι ο τελευταίος είχε ζητήσει προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του. Επίσης, αν ο κ. Μαρινάκης δεν έχει ενημέρωση από τον Προϊστάμενό του σχετικά με το ποιο ήταν το προτεινόμενο Υπουργείο πριν από τις εκλογές του 2019, ας ενημερωθεί από τον κ. Διαματάρη»

Οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή διάψευση του κ. Διαματάρη μέσω ανάρτησης του στο «Χ», αναφέρουν: «ο κ. Διαματάρης ουσιαστικά διατείνεται ότι η πρόταση για την ανάληψη υπουργείου από τον κ. Κασσελάκη έγινε με δική του πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη. Βολική απάντηση και υπεκφυγή, η οποία γίνεται ακόμη πιο βολική με την αναφορά ότι η πρόταση έγινε ‘μετά τις εθνικές εκλογές'… Η αλήθεια είναι ότι έγινε προ των εκλογών του 2019, όπως ακριβώς το ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας...».

Τι είπε ο Μανώλης Καπνισάκης

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καπνισάκης στο Documento, το 2019 ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνει υπουργός ενώ, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους ισχυρισμούς την προσέγγιση ανάμεσα στους δύο έκανε ο κ.Αντώνης Διαματάρης ο οποίος ήταν υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την ομογένεια.

ΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΠαύλος Μαρινάκηςειδήσεις τώρακυβερνητικός εκπρόσωποςκυβέρνησηΑντώνης ΔιαματάρηςΣτέφανος Κασσελάκης